jyra píše:
Dobrý den,
koupil jsem si lis PITEBA a byl jsem s ním celkem zklamán. Ne že by nefungoval, ale pracnost lisování je nad běžné používání. Navíc jde tak těžce, že jsem i přestřihl šroub co drží kliku. Poohlédl jsem se tedy po jiném lisu a zakoupil elektrický. Je to o něčem jiném. Sice nejde tak štelovat jako PITEBA, ale jinak lisuje dobře. Lisoval jsem len a ten moc nešel. Oleje velmi málo, olej stříkal tam, kde odcházely pokrutiny. Zahřívání moc nepomáhalo. Nakonec jsem sáhl po jiném pytlíku a vše se změnilo. Suché pokrutiny, hodně oleje a šnek ve strojku jen vrzal. Zjišťuji, že jedna věc je lis a druhá kvalita lisovaných semínek. Lis mě vyšel na 8600Kč se všemi poplatky, poštovným a DPH. Jedná se o tento lis:
http://www.aliexpress.com/item/Full-aut ... 90728.htmlHezký den
Podobny cinsky lis jsem tady prave rozebral a zjistoval jsem jak je udelany.
Podle mne se jedna o uplne stejny lis, jenom ma jinou kapotu.
Hlavni problem je, ze hlavni telo lisu je odstriknute z hliniku, ktery se bude neustale uvolnovat do oleje. Slupka lneneho seminka dokaze vylestit tvrdou nerez, co teprve udela s mekkym hlinikem.
Dalsi problem je, ze se lis neda vymyt od zbytku oleje, takze uvnitr nejdriv zlukne a pokud nebudete casto lisovat, tak bude i plesnivet.
Cinani potrebuji prodavat, ne resit, jestli je jejich vyrobek urcen k zdravemu zivotnimu stylu.
Pak jsou tam jeste dalsi zavady, jako ze jsou kratke srouby u detektoru seminka, takze jak jsem lis demontoval tak proste vypadl.
Snek je malo hluboky, takze pujdou lisovat jenom mala seminka, len, sezam, mak. Dyni, konopi, slunecnici uz lis bez natlaceni do sneku nevezme.
U meho provedeni se navic okamzite ulomil horni prisroubovany kryt, protoze jsem ho nevzal za spodek, ale za horni cast lisu pri vyndavani z krabice.
Jak je to s krytem u tohoto lisu se z obrazku neda poznat.
Jeste bych zapomel, lis, ktery jsem demontoval, nema kompatibilni zastrcku s nasi ceskou zasuvkou. Takova drobna chyba.
Inzenyr