Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s dotazem co dělat
.
Cca před 10 dny u mě nastali střevní potíže. Ihned po probuzení jsem musela nutně na záchod. Stolice byla průjmová, šla jsem i 2x, 3x za den. Byla jsem vyčerpaná a bolelo mě břicho. Nasadila jsem tedy černé uhlí a to zřejmě trochu pomohlo.
Následně jsem se dozvěděla, že prací proletěla střevní viróza.
Začala jsem jíst hodně zeleniny, ovoce. Vynechala pečivo, mléčné výrobky, sladkosti...
Situace se trochu upravila- tedy do stavu, že jdu jednou denně, maximálně 2x, ale stolice je stále řidší (nejde už o průjem, ale také není tuhá). Jen jeden den to bylo v pořádku (den předtím jsem jedla tortilu s masem- vyjímečně). Břicho už mě nebolí, ale chtěla bych mít vše v pořádku.
Jím hodně banány, zeleninu, ryby, rýži, ovesné vločky atd. Zakysané zelí, kefír atd. jsem taky zařadila (denně troška). Nepiji kávu ani slazené šťávy, pouze čaj z bylinek a vodu.
A ještě jedna poznámka- občas se hodně nadýmám a stolice plave na hladině.
Necelé 3 měsíce bydlím a pracuji v UK tak si říkám jestli to s tím taky nemůže mít souvislost (přemýšlím všemi směry:)). Hned jak budu mít volno (v neděli), chci si koupit laktobacily. Chodím na odpolední směny od 5 do 3 ranní.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji pěkný den a omlouvám se, ale neumím moc s počítačem a téma se založilo jako nové a není tam, kde jsem chtěla (tedy vlákno problémy se stolicí).