ele píše:
zdravím a prosím o radu......
...v říjnu jsem najela na protikvasinkovou stravu, jedla jsem okurky, rajčata, kedluby, papriku, ....no prostě jen samou zeleninu, pila jsem vodu s citronem,občas čaj...občas zeleninové šťávy-červená řepa, mrkev, petržel, celer (ještě jsem neměla elektr.odšťavňovač),po 14 dnech jsem měla k dispozici lněný olej, tak jsem přidala sirnou patlaninu napřed se zeleninou, ale to mi nechutnalo, tak jsem si tam přidávala banán, ale jinak jsem žádné ovoce nejedla......pro přísun minerálních látek a vitamínů jsem užívala výtažky z pupenů a později jsem měla k dispozici kokosový olej, tak jsem přidala strouhanou mrkev s čínským zelím a s kokosovým olejem.....chtěla jsem mít jistotu, že mi nechybí stopové prvky ani vitamíny, tak jsem šla na přeměření - přesně nevím, jak se ten přístroj jmenuje - v jedné ruce uzemnění, v druhé ruce se najde správný bod......byla jsem moc ráda, když mi paní sdělila, že stop.prvky i vitamíny jsou v pořádku......narazila na štítnou žlázu-tam mám uzlík, potom děloha-tam mám miomky, hormony si dělají co chtějí - zvýšené ochlupení a plísně - proto protiplísňová strava , takže mi potvrdila, co se má napravovat........v tu dobu začal manžel marodit, týden horečky, pak se přidal kašel - prý zánět průdušnice a zápal plic, no a já jsem po třech týdnech tohle všechno chytila také........průběh jsem měla lehčí než manžel, ale protože jsem zeleninovou stravou za 3 týdny shodila 8 kg, neměla jsem dost sil, abych v nemoci pokračovala ve stejné stravě, takže jsem se po měsíci zeleniny vrátila k "normální stravě".......teď už jsem prý zdravá, stále sice pokašlávám, už jsem pojedla troje antibiotika, 1 a půl špalku křenu s citronem na hleny........mezitím nám už dorazil elektr. odšťavňovač, tak každý den piji zeleninové šťávy v množství 1/2 až 3/4 litru, nejím maso, sladké, mléčné výrobky,ale ponechala jsem si celozrnný chléb s máslem a pití podmáslí. Je nutné vynechat i to podmáslí? a ten celozrnný chléb?
Vůbec jsem netušila, že takové nemoci se mohou přenést na druhého člověka, myslela jsem si, že zánět průdušnice a zápal plic si musím uhnat sama.........a kladu si otázku nakolik jsem musela být oslabená (stravou zeleninovou???), když jsem tyto nemoci chytla poprvé v životě...mám
nadkašláno až do důchodu.....trochu mě to všechno mate a nevím si s tím rady........děkuji moc za odpověď a rady
Tak děláte školáckou chybu a ponechala jste si největší sajrajt vůbec a to chleba, který je po všech stránkách pouze zdrojem problémů. Podmáslí by zase tak vadit nemělo, ale vhodnější je domácí kefír, nebo domácí jogurt. Zelenina vás neoslabila, to je nesmysl, ale byla jste patrně již dost rozežraná kvasinkou a to pak obranyschopnost je docela mizerná. Při zamoření kvasinkou je třeba vynechat sacharidy co možná dokonale a tedy chleba a obilí je na prvním místě, jinak nic nevyřešíte a udržet vysoké pH. To ostatní děláte správně, akorát ovoce a hlavně banány do toho také netahejte.