Předem musím smeknout klobouk a poděkovat za tak vyčerpávající odpověď. Jsem až vyděšený jak se názor dvou vzdělaných lidí (jarda a gentleman nad tímto vzkazem ) můžou lišit a zároveň být (pro mě ) oba logické.
Přiznám se že sám nevím co je pro mě vhodné. Od nového roku žiji prakticky na šťávách a snažím se dvakrát denně mít pevnou stravu podle návrhu jídelníčku vhodného dle autora tohoto webu. Kromě příležitostných, zcela zvladatelných chutí nemám ani po týdnu pocit že by mi něco chybělo. Naopak. Cítím jasnou úlevu v zažívání a absenci energetických děr typických pro chvíle po "nažrání".
K tomu se přiznám že vypiju cca 2 kávové lžičky chloridu hořečnatého ve dvou litrech vody + himalájská sůl. Poctivě také vyrábím lipozomární C a ten půllitr vypiju běžně za den (15g sody, 30g k. askorbové + 30g lecitin ) .... Je to zátěž a vhodné ? nevím.
Težko říct jak si ohlídat poměr sodíku a draslíku. Nesolím vůbec a jím jen ovoce, zeleninu, pár ořechů a semen a vela štávy.
Na všechno mám čas, pár neduhů svého těla znám, ale řešit je začnu až tak po půl roce této stravy, věřím že zmizí samy
Co však považuji za nutné, tak je doplnit deficity vitamínů, minerálů. Dokážu to bez suplementace pouhým přijímáním ovoce, zeleniny, himalájská sůl, ořechy, semena ? ... Nevím.
Vím jenom že mě občas cuká oko, brní obličej a ruce. Klasická tetanie. Chce to méně nervů a více hořčíku.
Evidetně, otázek je stále mnoho
co je však snadné, to není zábava, jak by osvícený člověk řekl.