Zdenek20 píše:
Znovu opakuji, implicitně vycházíš z předpokladu oddělenosti výsledné moči od ostatních tělesných pochodů v těle. To je ale nesprávný předpoklad, čili nemůžeš z něho vycházet (včetně ev. otázek).
Já z žádného předpokladu nevycházím, Zdenku. Já jen pokládám otázky
.Zastánci alkalické stravy vycházejí z předpokladu, že PH moči je shodné s PH ostatních tělesných pochodů. To je předpoklad, který zpochybňuji a nikdo zatím není schopen předložit důkaz, že by tomu mohlo být opačně. Naopak existují studie, které dokazují, že se PH krve a PH moči liší a že PH moči není ukazatelem prostředí v těle, nýbrž jde pouze o ukazatel PH zbytkových odpadů ze stravy. Předpokládat, že strava nemá žádný vliv na PH krve, ale na zbytek těla má vliv je zbožné přání. Skvělý článek včetně odkazů na studie:
http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1http://chriskresser.com/7-tips-for-heal ... n-a-budgeta ještě třeba tady
http://rationalwiki.org/wiki/Alkaline_dietZdenek20 píše:
Neboli "velice zřejmá a dostatečným množstvím faktů podložená odpověď " je tvůj konstrukt, který neexistuje, pokud tedy vím, ani ve vědeckém prostředí. Svůj přístup konstruuješ tak, abys dopředu obhájil své předpoklady.
Máš pravdu, s "velice zřejmou a dostatečně podloženou odpovědí" jsem to přehnal, protože opravdu neexistuje. A co takhle ne tolik zřejmou a alespoň něčím podloženou odpověď? Ani taková by se nenašla? Jakákoli? Svůj přístup konstruuji tak, že zpochybňuji, jelikož fakta nasvědčují opaku. Není mým úmyslem potopit alkalickou stravu. Pokud má opravdu potenciál, který se o ní tvrdí, od zítřka na těchto zkušenostech začnu stavět svůj jídelníček.
Zdenek20 píše:
Když je člověk unavený (např. po běhu), ze zkušenosti ví, že si potřebuje odpočinout. Nepotřebuje k tomu důkaz hladiny kys. mléčné z krve, CO2, O2 atpod. Co bys napsal člověku, který tvrdí, že se dotyčný zaměřuje na pocity a pro svou teorii odpočinku nemá žádný důkaz? Dostaneš tak moji odpověď.
Dobrou noc.
Do toho nemusíš tahat zkušenost, Zdenku. Tělo je dokonalý robot s vlastní inteligencí vysoce převyšující tvoji hlavu a každá buňka ve tvém těle ví o potřebě odpočinku mnohem dřív, než si to uvědomíš tam nahoře. I když budeš makat naplno, dříve či později tělo zkolabuje, aby nabralo sílu a nemůžeš s tím absolutně nic udělat. Nepotřebuješ zkušenost na to, abys věděl, že si potřebuješ odpočinout, to je hloupost. Tohle všechno se děje naprosto automaticky
Stejně tak můžeš mít větší chuť na zeleninu než na maso, což je třeba taky inteligence těla. Jenže vykládat si to tak, že tělo si žádá alkalické prostředí je konstrukt, který by tě nenapadl, pokud by sis o tom předtím někde nepřečetl. Třeba prostě jen potřebuje něco ze zeleniny a s PH to nemá nic společného, o to mi jde.
Nesnažím se vyvrátit vliv "zdravé stravy" na tělo, jen zpochybňuji teorii, která tvrdí, že některé potraviny jsou zdravé díky schopnosti měnit PH v těle - protože tahle teorie se ukázala být chatrná jak domeček z karet ve větru.
Zdenek20 píše:
Edgar Cayce nebyl horoskopkář, to jsi ke své škodě zjevně předpojatý resp. - habituálně - činíš unáhlené závěry.
Znám Edgara Cayceho a je dost možné, že se taky někde dočetl o alkalické stravě a své channelingy interpretoval podle těchto možná chybných závěrů. Třeba i podvědomě
proto mi nepřijde relevantní uvádět ho v této diskusi.
Hezký den