Mat píše:
Vrátim sa este v krátkosti ku tým semenám. Tú dávku v 100g po rozmixovaní mám pridat do akého množstva stavy? Optimálne sa mi vidí tak 3 deci alebo? Može tá štava byt aj iná než mrkvová? Mám na mysli kombinácie mrkva/zemiak, mrkva/zemiak/celer, mrkva/repa atd.
Este by som sa spýtal ohladom húb. Chcel som som kúpit hlivu ustricovú, ale nepodarilo sa mi ju ohnat v papierovom sáčku, nikde. Všade mi ju cpali do mikroténového. Tak som to nakoniec vzdal a ostal pri zampinonoch(tie boli v papieri). Nechcem to preto, lebo sa to v tom mikroten. sáčku vraj hned skazí. Tak ma zujíma Váš názor, či to je skutočne tak alebo... Neviem čo si mám o tom mysliet.
Nechcem byt impertinentný, ale mám jednu otázku ohladne defekácie. Aké množstvo stolice,by mal človek vypudit zo svojho čreva, ked denne zje cca 500g ovocia ráno(jablká, pomaranče, kiwi, grep, jablk je najviac kvoli obsahu vlakniny a pektinu), na obed tiež cca500g šalát (ladový šalát, vela mrky 3-4 stredné nastrúhané, paprika, surový zemiak, špenát, cesnak,uhorka, rajčina, atd.. Na večeru ovocie (len jablká, pomaranče). Na večeru mávam obvykle tiež šalát, ovocie zaradujem len občas.
Zapisujem to a niekedy sa mi zdá, že po tom istom jedle idem je toho niekedy viac, inokedy menej. Je to možné? Mávam aj dni, že je toho dost a na druhý den je toho po tom istom jedle omnoho menej. Mal som dojem, že to je preto, lebo som predchádzajúci den nebol dostatočne "vyprázdnený", ale to by som po tom na ten další den asi najprv vypustil stolicu velmi tuhej konzistencie a tvrdú, čo sa nestalo práve naopak bola normálna. Tak dúfam, že sa ku tomu dá nejako vyjadrit.
Ďakujem
Sníst 100g semínek, na jedno jídlo je moc, ale pokud na tom trváte, dá se to rozmixovat tak do 1 litru, jinak to bude asi moc husté a druh šťávy je nepodstatný, dejte to, co Vám chutná.
Hlívu ústřičnou kupuji na platíčku, přebalenou mikroténem a žádný problém v tom nevidím. Dlouho sice nevydrží, ale v lednici, tak dva, až tři dny, bez potíží a to určitě sníte.
Defekace musí navodit pocit vyprázdnění a její momentální množství se může zásadně lišit i podle pití, nervozity, či dalších vlivů. Podle individuálních podmínek se mění nejen množství, ale i tuhost stolic, potrava by podle mého názoru, neměla zůstávat v trávicí trubici déle než 24 hodin, ale není bohužel nijak výjimečné, že někteří lidé drží tráveninu ve střevě i několikanásobek tohoto času, což je zdravotně velice nebezpečné. Dobré je ráno vyloučit i večerní jídlo, což v záchodě snadno poznáte. Určit nějaké konkrétní množství je nemožné a posuzovat stav defekace, lze jen podle pocitu prázdnoty a celkové pohody.