Jarda píše:
Tak vzhledem k tomu, že by se u jaterních kamenů mělo jednat převážně o cholesterol, není asi uvedený výsledek v rozporu. Cholesterol je látka tukové povahy, která je součástí každé naší buňky a to co bylo zjištěno je také tuk. Výsledek říká, že jde převážně o omega 6 mastnou kyselinu a použitý oliváč má převahu omega 9. Konkrétně za studena lisovaný olivový olej obsahuje přibližně 80% nenasycených mastných kyselin - nejvýznamnější z nich je kyselina olejová (patří do kategorie omega-9 kyselin). Z 12-15 % jsou v oleji zastoupené nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin, které jsou určujícím znakem kvality olivových olejů. V kvalitním olivovém oleji najdeme také lecitin a široké spektrum vitamínů (E, A), minerálů a fytochemických látek. Pokud se tedy v něčem nepletu, tak z uvedeného bych soudil, že to z oliváče nebude. Možná by bylo dobré znát přesné složení cholesterolu z hlediska zastoupených omega kyselin a porovnat výsledky, ale to již neovládám.
Cholesterol skutečně není látka tukové povahy, ale látka steroidní povahy, jako např. pohlavní hormony. Žádné mastné kyseliny zde nenajdete.
Tyto "kameny" budou spíše sůl kyseliny olejové (z toho olivového oleje) a hořčíku, obarvené bordelem ze střev.