RaDu píše:
Zelená listová zelenina obsahuje téměř všechny aminokyseliny, minerály, enzymy a fytoživiny, které potřebujeme. Problémem je, že jsou uzavřeny v buňkách z celulózy. Ta je jednou z nejtvrdších a nejtužších látek na trávení na Zemi. Abychom se dostali k živinám, musí se celulóza rozdrtit a to vyžaduje SPOUSTU důkladného žvýkání. Proto krávy a koně žvýkají celý den. Proto také dosahují tak velikých rozměrů. Lidé špatně žvýkají své jídlo a naše žaludeční kyselina není vůbec tak silná, aby byla schopna natrávit celulózu. Proto je výživová hodnota zelených rostlinných potravin, které jíme, stěží kdy využita. A z toho důvodu je tolik vegetariáni/vegani/lidí na syrové stravě tak hubených – nevstřebávají živiny. Mají pak šedé vlasy a vrásky – jsou podvyživení i když jí to správné jídlo. Tím tajemstvím je: 1. Potřebují silnější žaludeční kyselinu 2. Potřebují lépe rozložit jídlo buď žvýkáním, až se z jídla stane krémové „lepidlo“, nebo své saláty MIXOVAT! A tím, ţe budete konzumovat hodně zelených smoothies (zvláště s hořkými listy), budou vaše žaludeční kyseliny čím dál silnější, tak jak to má být!Můžete si otestovat, jestli máte dost silnou žaludeční kyselinu tak, že vypijete trochu šťávy z červené řepy. Pokud se vaše moč či stolice zabarví, pak je vaše žaludeční kyselina příliš slabá. Proto máte plyny a zdravotní problémy. A jelikož má žaludeční kyselina zabít parazity v našem jídle, je mnoho lidí nakaženo parazity kvůli slabé žaludeční kyselině. Ve skutečnosti se mnoho parazitů v našich žaludcích množí jako divých, jelikož tam je všechno to jídlo. Slabá žaludeční kyselina a parazité mohou vést k nejrůznějším zdravotním problémům, jaké vás jen napadnou.
z knihy: UZDRAV SE SÁM Markus Rothkranz
Na tom není co rozporovat, ale i zde najdete podobné informace o výhodách kvalitní tvorby žaludečních kyselin.