sad píše:
Byl jsem na EAV a bylo mi řečeno , že musím začít z bezlepkovou dietou a makrobiotickou stravou . Čerstvé ovoce a zelenina v jakékoliv podobě nedokážou střeva zpracovat / zejména nevhodné jsou brambory , rajčata , tropické ovoce / a můj organismus nedokáže zpracovat ani mléko . Z toho pramení to kručení ve střevě . Vše alespoň trochu tepelně zpracovat = makrobiotika . Ovesné vločky mají lepek ?
Bezlepkovou dietu zde hlásám stále, ale makrobiotiku odmítám, schopnost strávit syrovou stravu značně ovlivníte stavem jater a slinivky, čili pravidelně čistit játra a dodat enzymy. Mléko zakazuji také a kefír jednoznačně doporučuji, na ten si dokonce nestěžuje, ani pacient, který měl celý život naprostou alergii na cokoliv z mléka. Kručení ve střevě pramení z kvasinek, nebo nedostatku kyseliny chlorovodíkové, což se dokonce vzájemně podporuje, čili můžete mít oboje. Pokud vše tepelně opracujete, tak máte jistotu, že nemáte enzymy a jste trvale v hajzlu. Ovesné vločky z obchodu jsou takový sajrajt, že je může jíst jenom naprostý blázen a do bezlepkové diety rozhodně nepatří, jde o výborný zdroj plísní a špičkové lepidlo do střeva.