Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 6:39 pm 

ja to taky tak delal... varil jsem a chodil po obchodech \":-)\"
a pro mne dycky zbyla jen destilka. pocasi jsem vymaknul ze mi nebyla moc kosa pac venku bylo zrovna 10 stupnu

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 8:47 pm 

maricka_2000 píše:
ja to taky tak delal... varil jsem a chodil po obchodech \":-)\"
a pro mne dycky zbyla jen destilka. pocasi jsem vymaknul ze mi nebyla moc kosa pac venku bylo zrovna 10 stupnu

Když jsem vysadil ty prasky na SZ, tak bylo jedno kolik je stupnu a kolik toho mam oblečeného, proste ta zima jde z tela. Met nejakych 34 stupnu pod jazykem, to je stejne sileny jako met horecky přes 40. Proste je clovek uplne vyrizenej, mozna bych aj řekl, ze ta horecka je snesitelnejsi, nez jen sedet a klepat se. Clovek ani usnout nemůže...

PříspěvekNapsal: pon úno 17, 2014 11:25 pm 

Ako si cistite zuby pri poste? Ked pouzivam zubnu pastu citim sa potom nedobre. Je mi tazko na zaludku a neviem ci nenabehava travenie. Je vhodne mms alebo soda bikarbona? Pripadne nieco ine?
Kazda odpoved je vitana.

PříspěvekNapsal: úte úno 18, 2014 8:38 am 

len si preplachujem usta vodou a zuby myjem kartackom. nuz smrdi mi z huby jak capovi \":-)\"

PříspěvekNapsal: úte úno 18, 2014 4:56 pm 

maricka_2000 píše:
len si preplachujem usta vodou a zuby myjem kartackom. nuz smrdi mi z huby jak capovi \":-)\"

No neviem ci to je naj spravnejsi postup. Ako dlho drzis post??
Dalsia otazka je vhodne po 7 dnoch postu vypit vodu s citronovou stavou alebo sodu bikarbonu na zvysenie ph, alebo po troch dnoch len cistu vodu a nic ine?

PříspěvekNapsal: pát úno 21, 2014 5:30 pm 

Momentálne sa nachádzam v desiatom dni pôstu - pocity celkom dobré. Akurát fyzická kondícia je trochu slabšia.
1.Môže sa po 15 dňovom pôste prejsť na suchú hladovku tj. deň bez potravy a vody a deň o vode niekoľko dní v kuse, alebo radšej ísť rovno na návratovú dietu?
2. Pokiaľ áno, koľko môže trvať suchý pôsť?
3. Kedy dať návratovku po dni o vode alebo po dni bez vody?
4. Prvý deň návratkovky mrkvová šťava zriedená vodou alebo naparená zelenina?

Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: pát úno 21, 2014 6:41 pm 

[quote="Jarda":3j6n9q0k]To tady popisoval PavelZ, který ji běžně používá a já se domnívám, že od klasické destilky se zase tak moc neliší. Je samozřejmě možné si koupit destilku v lékárně, prodávají takové 5 litrové lahve, ale mě se to zdá zbytečné.[/quote:3j6n9q0k]
Pane Jardo, je mozne pouzivat vodu i z kohoutku? Ziji na Floride a pouzivame na piti i na vareni vodu z vodovodu, napustim vodu do tady takovehoto dzbanu s filtrem ...."BRITA". Dekuji vam za odpoved!

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: pát úno 21, 2014 7:12 pm 

[quote="Peto":3oi46jpl]Momentálne sa nachádzam v desiatom dni pôstu - pocity celkom dobré. Akurát fyzická kondícia je trochu slabšia.
1.Môže sa po 15 dňovom pôste prejsť na suchú hladovku tj. deň bez potravy a vody a deň o vode niekoľko dní v kuse, alebo radšej ísť rovno na návratovú dietu?
2. Pokiaľ áno, koľko môže trvať suchý pôsť?
3. Kedy dať návratovku po dni o vode alebo po dni bez vody?
4. Prvý deň návratkovky mrkvová šťava zriedená vodou alebo naparená zelenina?[/quote:3oi46jpl]
Suchym pustem jsem se zatim nezabyval, ale urcite je to velmi zajimave a asi i uzitecne. Hodne se tim zabyvali Rusove. jen jsem hodil do google сухое голодание a mrknul na prvni odkaz. K tvemu dotazu c. 1 tam doporucuje dat suchy pust a na nej pripadne navazat pustem o vode, ale nedoporucuje to naopak. Nicmene je to jeden nazor. Pokud se pamatuju, Pavel Macha na pust.cz delal dlouhe pusty o vode a pak presel na suchy pust. Jestli to chces zkusit, tak napoprve bych jeden suchy den risknul a pak uvidis, ale jak jsem psal, nic o tom nevim.

PS: Stahnul jsem si v rustine knihu Filonova Suchoje lecebnoje golodanie, jestli umis rusky, muzu preposlat. Bere suchy pust jako jasne ucinnejsi nez pust o vode. Mozna to rovnez zkusim.
Jeste k tvym dotazum, tedy jen uvahy, rozhodnout se musis sam:
Odpoved na tve dotazy podle mne zavisi na tom, jak se budes citit. Byt v tve situaci a citit se OK, tak suchy pust zkusim a budu hodne sledovat, jak mi je. To urci, jak dlouho ten suchy pust budu delat. A navratovku ze sucheho pustu bych asi zacal jednim nebo vice dny pustu o vode a pak bych se drzel v nasi zemi nejcastejsiho postupu podle Machy (pust.cz), tedy naparena zelenina. A pokud das mrkvovou stavu, tak rovnez OK, ale naparenou zeleninu a Machuv postup po te mrkvove stave. I po dzusovem pustu, tedy te mrkvovce, je treba delat navratovku, abys nedopadnul jako hk_martin, viz

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3oi46jpl

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 8:47 pm 

Dobrý den,
střihnul jsem si 21-denní hladovku a pro ty, kteří něco takového zvažují, nabízím detailní popis průběhu. Každý den jsem se vážil pomocí váhy Tanita, která umí kromě hmotnosti ukázat spoustu dalších zajímavých údajů - zejména množství svaloviny, tuků a minerálů v těle. Také jsem si pečlivě zaznamenával pocity i jiné dojmy z průběhu nejen hladovky, ale i návratovky. O všechny informace jsem se podělil ve čtyřdílném seriálu na stránkách Elixíru mládí. Zde jsou linky na jednotlivé díly:
V prvním dílu (Den po dni) popisuji průběh každého dne - jak jsem se cítil, případně co jsem dělal, abych se cítil líp. V druhém dílu (Statistika) najdete grafy, které den za dnem popisují úbytek hmotnosti, změny v procentuelních poměrech svaloviny a tuků, průběh změn v krevním tlaku a další veličiny. Třetí díl (Cesta tam a zase zpátky) zachycuje návratovou fázi, především pak detailní popis prvního týdne, kdy je třeba nejvyšší opatrnosti. Čtvrtý díl (Konečný účet) přináší další grafy, tentokrát včetně třítýdenní návratové fáze a pár informací na závěr.
Nevyhly se mi i některé nástrahy, zejména v návratové fázi, ale nic dramatického to naštěstí nebylo. Aspoň vím, co příště udělat lépe.
Pokud bych měl jmenovat nejzajímavější zkušenost, bude to určitě to, že jsem za celou hladovku a návratovku ztratil na svalovině jen dvacet deka, zatímco na tucích to bylo tři a půl kila. Veškeré pověsti o tom, že hladovkou se připravíte o pečlivě budované sexy svaly (což zaznělo i tady na Zdraví-AZ), jsou tedy zcela mylné. Ke vzniku podobných pověstí zřejmě přispívá to, že obsah střev se při měření nejrůznějšími sofistikovanými přístroji započítává do svaloviny. O obsah střev samozřejmě během hladovky rychle přijdete, takže při měření můžete propadnout panice, ale po hladovce si střeva zase rychle zaplníte, takže "svalovina" je najednou zpátky. Detaily najdete ve výše odkazovaných článcích:-)
Přeji krásné hladovění, Zdeněk B;-)

PříspěvekNapsal: úte úno 25, 2014 9:17 pm 

Kedy sa v navratovkke moze caj mate, jest naklicene the semienka mungo a cizrna. A kedy samoze jest stevia. Predposledny den pred ukoncenim 15 dnovej hladovky. Vo stvrtok navrat.

PříspěvekNapsal: úte úno 25, 2014 11:30 pm 

Peto píše:
Kedy sa v navratovkke moze caj mate, jest naklicene the semienka mungo a cizrna. A kedy samoze jest stevia. Predposledny den pred ukoncenim 15 dnovej hladovky. Vo stvrtok navrat.

Zdravím,
jelikož čaj maté obsahuje kofein (a to docela hodně), počkal bych s ním až po ukončení návratovky. Naklíčená semínka luštěnin bych zařadil tak od čtvrtého či pátého dne. Stéviu nepoužívám, doporučil bych ji tak od okamžiku, kdy zařadíte něco jiného než čistě ovocné šťávy.
Jinak gratuluji k úspěšné hladovce a držím palce do návratovky:-)
Zdeněk B.

PříspěvekNapsal: pát úno 28, 2014 9:05 pm 

Dnes druhy den navratovky som si dal naparenu zeleninu asi 300gramov. Ale asi som to zjedol prirychlo. Cely den ma pobolieva brucho. Som v praci a okrem zeleniny som do seba sotva nalial 3dl vody. Mozem si zobrat soku bicarbonu? Neviem ci by som tym nepokazil navratovku. Vcera som dal asi 250g tej istej zeleniny a citil som sa v pohode.

PříspěvekNapsal: pát úno 28, 2014 10:42 pm 

Peto píše:
Dnes druhy den navratovky som si dal naparenu zeleninu asi 300gramov. Ale asi som to zjedol prirychlo. Cely den ma pobolieva brucho. Som v praci a okrem zeleniny som do seba sotva nalial 3dl vody. Mozem si zobrat soku bicarbonu? Neviem ci by som tym nepokazil navratovku. Vcera som dal asi 250g tej istej zeleniny a citil som sa v pohode.

Dobrý den,
dát si hned na začátek návratovky tuhou stravu, to mi přijde docela odvážné. Po patnáctidenní hladovce bych to viděl na minimálně tři dny na šťávách, nejlépe mrkvovou, třetí den bych kombinoval s pomerančovou. Teprve čtvrtý den bych měl odvahu dát si třeba tu napařenou zeleninu, ale rozmixovanou na kašičku. Dobré pravidlo je, dávat si tuhou stravu až po první stolici.
Ve vašem případě bych tedy počkal, až to bolení břicha přejde, a nic neužíval, maximálně tak čaj s medem (ale bez kofeinu, tedy roibos nebo nějaký ovocný či bylinkový). Až bolení břicha přejde, zařadil bych ty šťávy a rozmixovanou napařenou zeleninu a na tom bych zůstal až do první stolice. Teprve pak je jisté, že peristaltika nastartovala, a je možno zařadit něco tužšího, třeba banán nebo tu napařenou zeleninu.
Zdravím,
Zdeněk B.

PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 12:21 am 

ZdeněkB píše:
Dobrý den,
dát si hned na začátek návratovky tuhou stravu, to mi přijde docela odvážné. Po patnáctidenní hladovce bych to viděl na minimálně tři dny na šťávách, nejlépe mrkvovou, třetí den bych kombinoval s pomerančovou. Teprve čtvrtý den bych měl odvahu dát si třeba tu napařenou zeleninu, ale rozmixovanou na kašičku. Dobré pravidlo je, dávat si tuhou stravu až po první stolici.
Ve vašem případě bych tedy počkal, až to bolení břicha přejde, a nic neužíval, maximálně tak čaj s medem (ale bez kofeinu, tedy roibos nebo nějaký ovocný či bylinkový). Až bolení břicha přejde, zařadil bych ty šťávy a rozmixovanou napařenou zeleninu a na tom bych zůstal až do první stolice. Teprve pak je jisté, že peristaltika nastartovala, a je možno zařadit něco tužšího, třeba banán nebo tu napařenou zeleninu.
Zdravím,
Zdeněk B.

Každý druhý na tomto fóre a na pust.cz uvádza, že začína na naparovanej zelenine a len menšina na šťavách. Mimochodom dal som si 1pl sodu bikarbonu s vodou pred chvíľou a trochu sa mi uľavilo. Dúfam že som nič nepokazil. Zajtra až bude hlad skúsim šťavu z mrkvy a chery paradajok.
Mimochodom som čítal tvoje zápisky a už druhý deň kefír a podobné excesy ako kakao jogurt a marmeláda - na to by som si zasa netrúfol ja. Ale zase ja som schudol za 15 dní 11kg z 77 na 66 pri výške 181cm, čiže budem asi podstatne viacej zanesený ako ty.
Ešte musím povedať, že som si destilátor nekúpil, ale používal som iba Brita filtrovanú vodu, filtrovanú vodu v práci alebo Evian. Na ďalší (dlhší) pôst si už destilátor plánujem kúpiť.

PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 10:28 am 

Peto píše:
Každý druhý na tomto fóre a na pust.cz uvádza, že začína na naparovanej zelenine a len menšina na šťavách. Mimochodom dal som si 1pl sodu bikarbonu s vodou pred chvíľou a trochu sa mi uľavilo. Dúfam že som nič nepokazil. Zajtra až bude hlad skúsim šťavu z mrkvy a chery paradajok.
Mimochodom som čítal tvoje zápisky a už druhý deň kefír a podobné excesy ako kakao jogurt a marmeláda - na to by som si zasa netrúfol ja. Ale zase ja som schudol za 15 dní 11kg z 77 na 66 pri výške 181cm, čiže budem asi podstatne viacej zanesený ako ty.
Ešte musím povedať, že som si destilátor nekúpil, ale používal som iba Brita filtrovanú vodu, filtrovanú vodu v práci alebo Evian. Na ďalší (dlhší) pôst si už destilátor plánujem kúpiť.

Peto, naparenou zeleninu propagoval Pavel Macha, pust.cz, a mrkvovou stavu, kefir, kase nekteri rusti autori. Funguje oboji.

Nekde vyse jsi se zminil o suchem pustu, ze ho zkusis ke konci sve hladovky. Dik za tu zminku. Trochu jsem si suchy pust nacet a dost me to nadchlo. Cvicne jsem dal 5 dni.

Kdyby te zajimal destilak, doporucuju zapremyslet nad http://www.ebay.com/itm/DentalMedical-P ... 1113553968 , ktery uvadi Baboon (novanaj) na viewtopic.php?p=64045#p64045. Je tam i zdarma doprava a pry to opravdu funguje, kompletne za 79 liber, tedy asi 2630 Kc, coz je nejlepsi cena co jsem videl. Pokud bys ten destilak zkusil, tak napis, jak se ti libi.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]