ehanas píše:
Pán Zajíček, potrebujem súrne poradiť. Dnes dopoludnia som si robila 3x za sebou kávový klystír a potom na vyčistenie s urinou. Mala som z toho veľmi dobrý pocit, lebo po urinovom klystíre vyšlo veľa kvasiniek. Tak som sa rozhodla, že si ešte dám kefír, ako miniklizmu. Používam na to takú striekačku zo zdravotníckych potrieb. A tu neviem čo som urobila, ale pri aplikácii kefíru som si neopatrnosťou zrejme poškodila črevo, lebo po vytiahnutí som na konci zbadala ale len malý náznak zarvavenia. Hneď som necítila nič, ale asi po 5-10 minútach začalo črevo bolieť a kefír som musela pustiť von. A vtedy som zbadala, že z čreva krvácam a bolo to riadne vidno aj na toaleťáku. Od vtedy črevo stále bolí neviem sedieť. Bojím sa niečo zjesť, aby som si prípadnú ranu ešte viac nepodráždila. Z vonku na konečníku nevidno nič, čiže ten problém je zvnútra. Poraďte mi čo mám robiť, aby som túto situáciu nepodcenila.. Uvažovala som nad urinovým klystírom, ale to by moje črevo nezvládlo. Klystír prevádzam už 3 roky a stále bez problémov.Ďakujem za radu, ktorú potrebujem veľmi súrne. S pozdravom Ehanas
Docela mě udivuje, že by jste dloubala koncem té stříkačky do střevní stěny tak silně, že jí poškodíte, to by muselo být dost cítit a nějaký ostrý konec snad nepoužíváte. Nicméně i když k poškrábání střeva došlo, nemusíte se moc bát, v naprosté většině případů jde o relativně nepatrná poranění, která se zpravidla zacelí v řádu desítek minut a je po problému. Vážné narušení střevní stěny by vyvolávalo mimořádně intenzivní bolesti a vyhledání lékařského ošetření by bylo nezbytné. Prostě vydržte bez jídla do další stolice, nebo alespoň půl dne a uvidíte jak to bude vypadat. Pokud již krev ve stolici nebude, nemusíte se tím dále zabývat