Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř čer 10, 2026 5:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Epsomská sůl
PříspěvekNapsal: čtv kvě 09, 2013 1:21 pm 

ladyzaba píše:
Dobrý den,
když už tu epsomskou sůl (snad) nějak seženu, nerozumím úplně tomu pokynu "Do 1 litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky." Měřit sůl na mililitry mně přijde dost zvláštní. Mám jí napřed odměřit 60 ml v sypkém stavu a pak nasypat do vody? Nebo sypat do vody tak dlouho, až objem kapaliny vzroste o 60 ml? A kolik si jí tedy musím koupit na váhu, abych jí měla přiměřené množství?

Díky a odpověď

Tak ono to vyjde na stejno, ten objem se neztratí, tj. klidně do vody o objemu 720ml sypte dokud ryska nebude na 780ml. Taky mi to kdysi přišlo divné měřit sůl na objem. Koupit stačí i 300g, ale proč nekoupit třeba kilo, cena není vysoká a ta sůl se nezkazí.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 12:09 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="ladyzaba":b190gw89]Dobrý den,
když už tu epsomskou sůl (snad) nějak seženu, nerozumím úplně tomu pokynu "Do 1 litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky." Měřit sůl na mililitry mně přijde dost zvláštní. Mám jí napřed odměřit 60 ml v sypkém stavu a pak nasypat do vody? Nebo sypat do vody tak dlouho, až objem kapaliny vzroste o 60 ml? A kolik si jí tedy musím koupit na váhu, abych jí měla přiměřené množství?

Díky a odpověď[/quote:b190gw89]
Podívejte se sem

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned črc 07, 2013 8:23 am 

dobry den mela bych zajem o sul je jeste mozne si ji u vas objednat?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 8:10 pm 
Administrátor
Administrátor

bleidovka píše:
dobry den mela bych zajem o sul je jeste mozne si ji u vas objednat?

Ano, napište do soukromé zprávy nebo do emailu kolik, čeho a kam chcete poslat a manželka vám zboží dobírkou pošle.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv lis 14, 2013 1:24 pm 

http://www.mydloteka.cz/mydloteka/eshop ... eptahydrat

Nasla jsem levnejsi...

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob lis 16, 2013 11:55 am 

Jarda píše:
To se tady rozebíralo velice podrobně, ale shrnu to. Jednoznačně na jaterní kůry, dále na koupele, kde porovná jak hořčík tak síru i pH, vše je velice potřebné pro správné fungování organizmu. Navíc může sloužit jako celkem neškodné projímadlo a vlastně se pouze předávkujete hořčíkem, což vyvolá průjem.

Zdravím vás, nějak jsem se té soli bála použít, přišlo mi to drastický... našla jsem jinde na webu i postup pro očistu jater jen o oleji a citronové/grepové šťávě. Zkusila jsem to tedy bez té soli, 180 ml citr.šťávy + 120 ml olivového oleje, časování a další postup (poloha, nahřívání) jako píšete tu na webu. A ráno nic... Žádný průjem, žádná stolice, jen mi bylo trochu těžku (po předchozích asi 7 dnech velmi lehké stravy - rýže, spařená zelenina, pátek před očistou jen dopo zeleninová šťáva a pak už jen voda. Bylo to vážně tím, že jsem nepoužila tu e.sůl? Mám docela problémy s játry, trochu prý zakřivený žlučník, že by se mohl hůř vyprazdňovat, docela jsem se bála nějaké koliky...
Díky za odpověď a přeju vše dobré.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob lis 16, 2013 1:15 pm 

ZuzkaBr píše:
Zdravím vás, nějak jsem se té soli bála použít, přišlo mi to drastický... našla jsem jinde na webu i postup pro očistu jater jen o oleji a citronové/grepové šťávě. Zkusila jsem to tedy bez té soli, 180 ml citr.šťávy + 120 ml olivového oleje, časování a další postup (poloha, nahřívání) jako píšete tu na webu. A ráno nic... Žádný průjem, žádná stolice, jen mi bylo trochu těžku (po předchozích asi 7 dnech velmi lehké stravy - rýže, spařená zelenina, pátek před očistou jen dopo zeleninová šťáva a pak už jen voda. Bylo to vážně tím, že jsem nepoužila tu e.sůl? Mám docela problémy s játry, trochu prý zakřivený žlučník, že by se mohl hůř vyprazdňovat, docela jsem se bála nějaké koliky...

No, vzhledem k tomu, že se tady jasně píše, že ta sůl je projímavá a je zařazena právě proto, aby vyčistila trávicí trakt a urychlila odchod toho svinčíku, co se z jater uvolní, tak ano, myslím, že to tím být může a je.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned lis 24, 2013 6:31 pm 
Administrátor
Administrátor

ZuzkaBr píše:

Jaterních očist je mnoho druhů a mají pochopitelně různou účinnost, nicméně tak nějak fungují všechny. Tato je bez epsomky problematická, je celkem podmínkou vyčistit trávicí trakt a to bez epsomky skoro nejde. Rozhodně se ale nemusíte ničeho obávat, kontraindikace prakticky neexistují, pouze bych ji nedělal těsně po operaci a se žlučníkem plným zvápenatělých šutrů i když i ty mnohdy vyjdou bez problémů.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon lis 25, 2013 12:23 pm 

Jarda píše:
Jaterních očist je mnoho druhů a mají pochopitelně různou účinnost, nicméně tak nějak fungují všechny. Tato je bez epsomky problematická, je celkem podmínkou vyčistit trávicí trakt a to bez epsomky skoro nejde. Rozhodně se ale nemusíte ničeho obávat, kontraindikace prakticky neexistují, pouze bych ji nedělal těsně po operaci a se žlučníkem plným zvápenatělých šutrů i když i ty mnohdy vyjdou bez problémů.

Zdravím Vás, "mise" se solí byla úspěšná, i když nějak velké šutry se neobjevily, jen drobný zelený štěrk. Ten projímavý účinek soli se projevil ale o dost později, ca v 10 hod ráno v sobotu, pak velmi zvolna a někdy dost překvapivě i v neděli... Je to normální, nebo se střeva uklidní normálně dřív?
A pokud bych chtěla střídat s očistou střev, jaký je nejvhodnější rozestup? (chtěla bych nějaký víkend fungovat i normálně : )) díky a hezký den.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 3:50 pm 

Dobrý den, je možné užívat každodenně Epsomskou sůl jako zdroj hořčíku?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 22, 2014 10:51 pm 
Administrátor
Administrátor

ZuzkaBr píše:
Zdravím Vás, "mise" se solí byla úspěšná, i když nějak velké šutry se neobjevily, jen drobný zelený štěrk. Ten projímavý účinek soli se projevil ale o dost později, ca v 10 hod ráno v sobotu, pak velmi zvolna a někdy dost překvapivě i v neděli... Je to normální, nebo se střeva uklidní normálně dřív?
A pokud bych chtěla střídat s očistou střev, jaký je nejvhodnější rozestup? (chtěla bych nějaký víkend fungovat i normálně : )) díky a hezký den.

Většinou účinky odezní tak v poledne druhý den a očisty se běžně dají dělat po 14 dnech, ale zpravidla v delším intervalu.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 22, 2014 10:53 pm 
Administrátor
Administrátor

elzee píše:
Dobrý den, je možné užívat každodenně Epsomskou sůl jako zdroj hořčíku?

Tak pokud vám nebude vyvolávat průjem, tak proč ne, ale lepší je chlorid, nebo citrát hořčíku.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv bře 20, 2014 4:20 pm 

pre Prazakov - konecne som zohnala Epsomsku sol v lekarni. Maju ju v Kartouzskej 6. treba si pytat Siran horecnaty. navazia vam kolko poviete. Patri do siete Medifin, tak mozete skusit pripadne aj v inych.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv bře 20, 2014 6:46 pm 

adi píše:
pre Prazakov - konecne som zohnala Epsomsku sol v lekarni. Maju ju v Kartouzskej 6. treba si pytat Siran horecnaty. navazia vam kolko poviete. Patri do siete Medifin, tak mozete skusit pripadne aj v inych.

Jeste by mne zajimalo kolik za to chteji? Treba za kilo. Jestli to nevyjde lip z Fichemy, i kdyz platim dopravu. Ale v kazdem pripade dik za info.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned dub 13, 2014 6:39 pm 

Dobrý den,

po přečtení Vašich informací na stránkách se nyní zabývám přípravou na očistu jater pomocí Epsomské soli. Je to všechno perfektní a už nechybí moc a pustím se do očisty. Jen mám stále v hlavě jesnu nezodpovězenou otázku.. Na všech serverech kde se popisuje tato skvělá metoda se používá MgSO4. Pořád mi zajímalo zda je potřeba do sebe dávat i síru, když projímavé účinky tvoří především hořčík. Po delším pátrání jsem objevil, že pro veterinární účely se používá MgO2 oxid hořečnatý kde není síra vůbec obsažena. Nenašel jsem však tento produkt v potravinářské kvalitě. Chtěl bych Vás poprosit zda máte informace o tom, zda síra obsažena v epsomské soli má nějaký pozitivní vliv při očistě či je tam pouze navíc a mohl by se se stejným výsledkem použít i MgO2.

předem děkuji za reakci na tuto zprávu,

Martin V.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]