Dobrý den,
pane Zajíčku, potřeboval bych poradit ohledně užívání hořčíku. Koupil jsem bioaktivní hořčík/vápník z 4fitness, složení: Vápník, Hořčík, Fosfor 2:1:1 (Tri-magnesium citrát anhydrát, fosforečnan trojvápenatý), farmaceutická čistota. Chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné tuto směs užívat dlouhodoběji ve větších dávkách k dorovnání hořčíku v těle. Jak čtu Vaše stránky, dověděl jsem se, že v běžné stravě je vápníku až moc a mám trochu strach, aby se z této směsi při větších dávkách neusazoval v těle. Na druhou stranu, hořčík a fosfor, který tam je, by tomu mely zabránit ne? Můžu to teda užívat dlouhodoběji?
A druhý dotaz. Pokud je teda vápníku v těle dostatek, doporučujete spíše koupit u vás samotný chlorid hořečnatý a dávkovat ve vyšších dávkách denně až do stavu průjmu a poté udržovat snesitelnou dávku třeba pár měsíců v kuse? Není teda třeba přidávat vápník? Původně jsem tu směs z 4fitness koupil právě kvůli vápníku, ale pokud být nemusí, cenově se to vyplatí více od Vás. Popř. uvažuji také o tabletové formě Magnesii Lactici od Medicamenta. Cena je myslím v pořádku a využitelnost by měla být jedna z nejlepších na trhu. Také bych dávkoval až do stavu průjmu. S těmito tabletami už má velmi dobrou zkušenost moje sestra, prý perfektně působí na nervy, ale mám trochu strach, abych to nepředávkoval, když je tak vysoká využitelnost. Při náznaku průjmu bych dávky samozřejmě okamžitě snížil.
http://www.lekarna.cz/magnesii-lactici- ... 000x0-5gm/Kterou formu by jste mi doporučil na dlouhodobé užívání? Mockrát děkuji za skvělé stránky