RaDu píše:
Deane píše:
Ale prosím Ťa, všetko je vyrobené v číne. Aj najlepšie značky tam vyrábajú. Keď majú vyrobený tovar pre určitú značku tak robia ďalej, len tam nalepia svoju značku a predávajú za 1/3 cenu oproti značkovému. Ja si napríklad objednávam niektorý tovar priamo z číny za neskutočne lacnejšie ceny.
Dcera žije v USA a tiež vštko tam je z číny. Myslíš si že ETA sa vyrába kde? V ČR je len logistické centrum, firma ktorá bola v Hlinsku dááávno skrachovala, teraz si všetko dávajú vyrobiť do číny. A čo neni vyrobené v číne to sa len zmontuje z komponentov dovezeným z číny.
A ešte tento je lacnejší ako Vitamix a parametre má asi dobré.
http://mixery.heureka.sk/catler-bl-8011/specifikace/Ten Philips je síce kvalitný stroj ale otáčkami sa určite k nim nepriblíži, výkon má ako ponorné tyčkové.
...taky to už delší dobu studuji a ze zkušeností lidí prostě levné mixéry dlouho nevydrží prostě odejdou,nevydrží takovou zátěž.Taky záleží co od mixéru požaduješ a očekáváš.Mixovaná směs ovoce,zelenina,ořechy apod.s levným mixérem není dokonale pomixovaná,krémově hladká a bez kousků jako třeba z vitamixu hlavně pokud člověk mixuje denně.
VITAMIX sa vyrába v USA v meste Cleveland, štát Ohio. Závod, kde ich vyrábajú sa teraz veľmi rozširuje, pribrali asi 1000 nových pracovníkov. Zrejme je o Vitamix veľký záujem. Dcéra býva neďaleko, takže informácie mám od nej. V USA je Vitamix lacný, dcéra si ho kúpila za 409 dolárov +k tomu 8% daň. U nás je 609 - 629 eur. Oni vyrábajú aj pre európsky trh, len niečo okolo elektriky dovážajú. Ale pre Európu je už aj ich cena 739 dolárov + k tomu 8% daň. Keď sa zaujímala, prečo je pre Európu taký drahý, tak jej pracovník povedal, že súčiastky pre Európu sú veľmi drahé.
Chcela som, aby mi ho doniesla, keď príde, ale až by musela platiť ešte aj daň u colníkov, takže by sa to ani neoplatilo. Nakoniec som ho aj ja kúpila tu na Slovensku. Kto má záujem o Vitamix, nemusí sa obávať, že je to Čína. Nerobím reklamu, moja dcéra pracuje v zdravotníctve.