Dobrý den,
narazila jsem na Vaše stránky a hodně mě zaujaly, zase další stránky, které člověku rozšíří obzor.
Ráda bych se Vás zeptala na radu ohledně mých potíží.
Jde o to, že mi bylo sděleno, že mám syndrom polycystických ovárií a inzulinovou rezistenci- vlastně jej měla i sestřenice, ale to jsem vůbec netušila až doteď...
Už delší dobu jsem tušila, že něco není v pořádku, ale gynekolog mi jako 17letému teleti předepsal prášky a tím to haslo. Trpím už asi od 13 těžkým akné - na obličeji od 13 let, od 15 už se vlastně přidal i hrudník a záda(doktorka mi ale potvrdila, že ač e mi to nezdá, plet mám vlastně hezkou
), antikoncepci jsem vysadila hned, jak jsem zjistila, co to je za svinstvo - a tehdy jsem změnila i lékařku a prasklo to, že mám velké problémy, které antikoncepce potlačila. Mám tedy akné, vlastně i nadměrné ochlupení na těle, takž si myslím, že tohle spolu souvisí. Dalším znakem by mohlo být i to, že ačkoliv jsem drobná, mám hodně drobná i prsa, což samo o sobě nevadí, jen mne spíš udivilo, že jsem jednu dobu přibrala - všude na těle úměrně, jen prsa se ani nehla a vlastně i po zhubnutí, jsem zhubla všude, jen prsa nic, což mi přijde trochu divné, s tím ochlupením a kané jako horm.výkyv. Nejspíš bude problém v hormonech, ale nevím, jak přesně to léčit, aby to bylo pro mě co nejvhodnější. Vlastně spolu s akné se mi v 15 letech začalo i nafukovat břicho - spíš spodní část, po jakémkoli jídle, i když jsem zkoušela vynechat různé potraviny, i zeleninu - nic se nedělo - ale bolesti nemám, jen ráno vstanu - břicho ploché a během dne se nafukuje, jinak stolice je v pořádku, ničím jiným nějak netrpím, vlastně dřív jem měla kvasinky, ale ted už ne, je možné, že tam ještě pořád jsou, akorát jdou "méně vidět?
Možná to souvisí i s psychikou - v dětství jsem byla pod velkým náporem stresu - jeden rodič alkoholik a druhý gambler, co nás bil, takže mne tady napadá souvislost s "vychýlením" kortizolu, který by mohl ovlivnovat ostatní hormony, cukr, střeva?
S lékařkou jsme se dohodly, že na to půjdeme přírodnější cestou než do mě cpát hormony, což mně mile překvapilo, tak se teď vlastně snažím pochopit, co chce tělo naznačit.
Moc děkuji za Váš čas.
Stazka