freml píše:
Dobry den, jsem muž a po stresovem obdobi sveho zivota, jsem se zrejme uplne zbytecne lecil na deprese.Po nekolika letech brani antidepresiv jsem z urcitych duvodu podstoupil krevni testy a namerili mi peti nasobne prekroceni limitu prolaktinu. Na ten se zrejme vaze testosteron, ten byl dost pod hranicí. Nasadili mi leky, (ktere jsem asi 3 roky bral)- take na snizenou funkci stitne zlazy (Euthyrox) a na prolaktin - Dostinex. Behem par dnu jsem byl uplne jiny clovek. Silny, energicky, sexu chtivy. (Jsem mnoho let stastne zenaty a dovedete si predstavit, jaka obroda prisla do naseho vztahu...)Zvyseny Prolaktin totiz z chlapa udela uplne neschopneho cloveka,vim o cem mluvim, tak jsem fungoval mnoho, mnoho let..V lete jsem prestal leky uzivat a rozhodl jsem se zabojovat, podstoupil zatim 3 krat Hydrocolon, delame stavy, piji zeleninu, ovoce, varene minimalne (maso nejim dlouhodobe..), cukr nekolik mesicu vubec, dodavam Jod a selen piji Vincentku...Citim se vsak mizerne. Hodnota prolaktinu se mi stale pohybuje kolem 50 (u muzu ma byt do 17) a TST mam take lehce snizeny. Hodne to ovlivnuje moji psychiku a uz jsem zase premyslel nad Dostinexem.Vim ze by to ale bylo zrejme na cely zivot, na Hypofize mi pred letynador nenasli a lekar zrejme nema zajem hledat jinou pricinu. Je pro me nejake rady? Nevim jak dal, potrebuji normalne fungovat, nezvladam dobře zamestnani a dalsi dulezite veci.. Diky za ochotu.
Píšete že jste se léčil na deprese a ty většinou naskočí při rozhozené hladině kortizolu, což zase ovlivňuje další hormony. Nechte si zjistit hladinu ranního kortizolu, nebo si můžete udělat celou křivku kortizolu ze slin a uvidíte, pokud bude hodnota mimo ideální rozpětí, řešil bych primárně toto a tím ovlivníte spoustu dalších pochodů v těle.