Roland3 píše:
Karma-hodně lidí si pod tímto pojmem představuje úplně něco jiného než to je. Karma je Vaše energie, kterou tvoříte a následně se Vám vrací v podobě činů a situací. V okamžiku narození je dáno naprosto vše, je to jako film na který koukáte v kině. Nelze už nic upravovat, děj se odehrává tak, jak byl natočen. Můžete ale svojí reakcí ovlivnit film další-Váš další život. Jediná cesta je odpuštění. Pokud jste natolik silní, že dokážete vnitřně odpustit, tak je negativní karma u konce, pokud ne a stále reagujete, bude se neustále opakovat. To říkají všichni duchovní učitelé, kteří se zde v tomto hmotném plánu nacházeli a nacházejí. Odpuštění je jediná cesta z utrpení. Vše je pouze akce a reakce. Nejsme hmotné bytosti hledající duchovnost, ale duchovní bytosti procházející hmotnou zkušeností. Pokud se v této hmotné škole nenaučíte odpuštění, nebude ani Vám odpuštěno. Kurz trvá u každého různě dlouho, po jeho ukončení (ostatní tomu říkají smrt), dostanete další kabát (tělo) a budete zde v tomto regionu bolesti pokračovat.
Bohužel lidé zde na západě mají svého boha v penězích, ale vězte, že s křikema a holím zadkem se rodíte a stejně budete i umírat. Pouze Vaše duchovní cesta se počítá.
Když jsem byl v Indii, tak jsem byl překvapen, jak Indové berou život. Ind mi říká, jsem metař, ale vím že, když se budu snažit, bude moje další zrození příznivější. Nezáviděl a upřímě se radoval z toho, že má šanci na sobě pracovat.
Při četbě jedné anglické knihy jsem narazil na slovo boon, kterému jsem nerozuměl, ani moje učitelka AJ nevěděla co to je, údajně ho nikdo nepoužívá. Znamená dobrý skutek-tyhle slova se už z našeho slovníku vytrácejí, odpuštění, lidskost, dobrý skutek, porozumění, nesobeckost, laskavost atd. Schválně, kolikrát za den tyhle slova používáte ? Náš realativní hmotný blahobyt je to nejhorší, co nás mohlo potkat. Lidé jsou nemocní z jídla, ale příčina je u Vás vevnitř, tam je i odpověď.
Lidské tělo je velice vzácné a dostáváte jej až po milionech zrození v nižších formách a jak s tímto darem zacházíte ? Je to nástroj k duchovní cestě, né k zabíjení ostatních a jejich pojídání. Na to, abyste se stali hřbitovem zvířat, které sníte nebylo vytvořeno. Pokud stavíte svůj život na bolesti ostatních tvorů, nemůže být zdraví a štastní nikdy.
Jak si někdo proboha u štědrovečerní večeře může přát štěstí a spokojenost, když předtím zavraždí tvora a jeho ostatky si uvaří a s přaním štěstí a lásky jí ? Pro východní svět jsme naprostí exoti, kteří smrdí po mrtvolách které jí a páchnou tak, že bez voňavky nemůžou udělat krok.
Držím panu Jardovi palce, neboť probuzených lidí je zde opravdu velice málo. Nechi tady kázat, nejsem kazatel, ale pouhý žák Mistra. Pokud se vydáte ohledně stravování správným směrem, Vaše energie bude směřovat do vyšších úrovní a budete na tom stále lépe.
Omlouvám se, trošku jsem odbočil od tématu
Keďže na akadémii bolo povinných aj niekoľko semestrov apologetiky, dovolím si reagovať
Můžete ale svojí reakcí ovlivnit film další-Váš další život. Židom 9:27 A jako je uložené ľuďom raz zomrieť, a potom súd,...Lidské tělo je velice vzácné a dostáváte jej až po milionech zrození v nižších formách a jak s tímto darem zacházíte ? Je to nástroj k duchovní cestě, né k zabíjení ostatních a jejich pojídání. Na to, abyste se stali hřbitovem zvířat, které sníte nebylo vytvořeno.Skutky 10:12 v ktorom boly všelijaké štvornohé zvieratá zemské i divá zver i zemeplazy i nebeské vtáctvo: 13 A prehovoril k nemu hlas: Vstaň, Petre, bi a jedz! 14 A Peter povedal: nijakým činom, Pane, lebo som nikdy nejedol ničoho obecného alebo nečistého.…Nechi tady kázat, nejsem kazatel, ale pouhý žák Mistra.Kto je teda tvojim Mistrom?
Skúsim hádať?
Lukáš 10:18 On im povedal: Videl som satana padať z neba ako blesk.