Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 24, 2024 4:20 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 11:22 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Xion píše:
Tak toto bude na dialku asi tazko analyzovat, kazdy mame ine chute. \":-)\" Ja napriklad ziadnu chut oleja v SP necitim.

a čím to chutí, aká je ktomu najbližšia chuť?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 11:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
mohy píše:
a čím to chutí, aká je ktomu najbližšia chuť?

najviac sa to podobá treske v majonéze \":)\" , naozaj, veľmi jemne, ale je to veľmi podobná chu, aspoň pre mňa.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2010 7:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Tak som ten ľanový olej hneď spracoval, ako ste mi dnes poradili, spojilo sa to vynikajúco do pudingovej konzistencie. Vrch patlanice bol lesklý, ale žiadny mastný prstenec na nádobe neostal. Keď som to však ochutnal, stále som cítil tu orieškovú chuť. Jemne nahorklá chuť sa vytratila úplne. Keď som si však znovu prečítal návod na prípravu sirnej patlanice, tak ma zaujali slová necítíte žádnou chuť oleje, čo som cítil. Pridal som pre istotu trošku vody, znovu poriadne rozmixoval ale oriešková chuť je tam stále. Je to s tou chuťou v poriadku?

Já bych to zase tak moc nezkoumal. Pokud se to spojilo a olej evidentně zreagoval se sirnými proteiny, tak je to v pořádku. Ta chuť mastnoty tam je prakticky vždy, pokud se na ni vyloženě zaměříte, ale není výrazná. Přidejte trochu medu, nebo česneku a máte to vyřešené. Dle mého názoru je ten olej tak jak to popisujete ok a není se čeho bát, ale nadále raději používejte opravdu čerstvý, kde máte naprostou jistotu kvality.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 2:10 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 3:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
Maybes píše:
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?
Podle mě je skladovatelnost v lednici přibližně měsíc, což je zhruba trvanlivost samotného tvarohu. Po týdnu SP podle mého nic být nemůže. Zkusil bych to hodit do sebe a buď to bude OK nebo to vyletí vrchem/spodem \":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 8:14 pm 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 142
Maybes píše:
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?


Já se snažím sníst patlaninu do tří dnů, ale maximálka je u mne týden. Pak to dostanou slepičky. \":D\"
Většinou se čtrvtý den v patlanině objevují olejové ostrůvky, a to už není ono...

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 12:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Zdravím,
zapomněla jsem zbytek patlanice (dělanou v pondělí večer) v lednici, je to ještě jedlé nebo to mám raději vyhodit?

Je to už docela dost, ale v lednici by tomu nic být nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 5:00 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
milda píše:
Většinou se čtrvtý den v patlanině objevují olejové ostrůvky, a to už není ono...
Taky jsem si toho všiml když jsem použil laciný tvaroh, který měl jen ~10% tuku. Ono záleží jak se to spojí ale některé šmejd tvarohy na to asi moc vhodné nejsou, resp. se musí mixovat 2x dýl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 6:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 11, 2010 8:31 pm
Příspěvky: 26
Kde se dá koupit ten lněný olej? Na http://www.agro-el.cz/ sice píší, že ho vyrábí, ale nikde nemají žádný e-shop \":(\"
Dá se koupit lněné semínko v supermarketu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 6:54 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
rADo píše:
Kde se dá koupit ten lněný olej? Na http://www.agro-el.cz/ sice píší, že ho vyrábí, ale nikde nemají žádný e-shop \":(\"
Dá se koupit lněné semínko v supermarketu?

Normalne im tam zavolaj alebo posli e-mail, su velmi ochotni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 7:09 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 11, 2010 8:31 pm
Příspěvky: 26
mohy píše:
Normalne im tam zavolaj alebo posli e-mail, su velmi ochotni.

Dobře a nevíte kolik ten olej stojí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 7:22 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
rADo píše:
Dobře a nevíte kolik ten olej stojí?

Mas to v SZ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 9:17 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
rADo píše:
Kde se dá koupit ten lněný olej? Na http://www.agro-el.cz/ sice píší, že ho vyrábí, ale nikde nemají žádný e-shop \":(\"
Dá se koupit lněné semínko v supermarketu?

Jak píše mohy, tak jim zavolejte a dá se s nimi normálně jednat. Jinak lněné semínko si kupujte to hnědé a je běžně k mání v prodejnách racionální výživy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 10:41 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 326
Dnes jsem zkoušel majonezu dle receptu. Chutná velice dobře. Mám otázku co se týče účinků majonezy oproti klasickému receptu dle Dr.Budwig sirné patlanice. Té majonézy se dá vyrobit vždy na míru, kterou potřebuji k danému jídlu a je to řidší. Myslím, že účinky by měli být podobné. Co Vy na to?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pon bře 22, 2010 9:14 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Dnes jsem zkoušel majonezu dle receptu. Chutná velice dobře. Mám otázku co se týče účinků majonezy oproti klasickému receptu dle Dr.Budwig sirné patlanice. Té majonézy se dá vyrobit vždy na míru, kterou potřebuji k danému jídlu a je to řidší. Myslím, že účinky by měli být podobné. Co Vy na to?

Co se týká vlivu omega 3 mastných kyselin je to prakticky shodné, akorát v obsahu lignanů se to dost liší, ty obsahuje pouze lněné semínko.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz