brandebura píše:
Dobrý den pane Jardo mám problém s vysokým kortizolem a nespavosti následně ztráta výživy a pružnosti pokožky cca během dvou let.Již jsme spolu řešili něco málo po tel. Nyní jsem ve fázi že si dělám suplementaci hořčíkem zevně i vnitřně, doplňuju kolagen,chondroitin,glukosamin,vit.C,B komplex. Neustále mám problém s nadýmáním a prujmem. Podotýkám že řidší stolice byla i před nasazením doplňků.Proběhly u mě i nějaké klystýry šanka 2x, jím probiotika a tyto problémy trvají dál. Můžete mi poradit čím to může být?Ještě bych se chtěla zeptat zda při doplńování výše uvedeného můžu zároveň užívat doplńky na odkyselení s obsahem minerálů nebo se to bije?Také mám problémy s močením chodím dost málo a otékám.Jakým směrem bych se měla ubírat abych obnovila tu pevnost pokožky?Vím že je to hodně dotazů ale už 2 roky pátrám jak se uzdravit a nevím zda se ubírám správným směrem.
děkuji za reakci
Tak je otázkou z jaké stravy tu řídkou stolici máte. Osobně bych při normální stravě nasadil potraviny stavící, tedy třeba rýži s podušenou mrkví a trochu oliváče, což by mělo fungovat zvláště při dodání probiotik. Na SCD, GAPS, nebo jiné dietě to řeší většinou banány ve vysokém stupni zralosti, nebo dušená mrkev, třeba s libovým masem a trochu oliváče. Probiotika pochopitelně dodávat stále. Obecně ovšem platí že místní probiotika nemusí vždy fungovat, lepší jsou vysoce kvalitní probiotika s označením HSO, která obsahují bakterie z hlíny, které vytváří ve střevě adekvátní prostředí pro ideální defekaci. Doplňky na odkyselení pochopitelně užívat můžete, ale ne k jídlu tam bych spíše dával HCl, která vám asi chybí, nebo betain HCl. Močení se dá zlepšit pomocí vyšších dávek draslíku, ale nemusí to být ideální pokud jsou oslabené ledviny, tedy asi si je nechat vyšetřit a teprve potom zkoušet. Jinak funguje i červená řepa tedy vyzkoušejte třeba šťávu z červené řepy, nebo smoothie. Červenou řepu nahrubo nakrájíme, vložíme do vysokoobrátkového mixéru a přisypeme pro jednu dávku cca 10 - 15 gramů šípkovému prášku. Můžeme přidat 2 - 5 g Camu camu, případně přiměřené množství Aceroly. Není nutno dávat vše naráz, ale je to možné. Záleží na individuální snášenlivosti. Poté rozmixováním homogenizujeme na jemnou pastu, která lze bez problémů vypít například jako chutná přesnídávka. Určitě bych ale doporučil množství řepy nepřehánět, pro člověka, který začíná, stačí 50 - 100 g, následně je možno množství navýšit, ale není to nutné. Musím však upozornit, že chuťové vlastnosti nic moc a někomu smoothie z červené řepy nemusí vyhovovat. Pokožku bez fungujícího střeva asi nevyladíte, tam je přímá spojitost, tedy hlavně řešit střevo.