trika1 píše:
Dobrý den Jardo! chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké informace o tom zda indukční vaření nějak poškozuje, nebo degraduje výživové hodnoty potravin, třeba jako mikrovlnka o které vím, že je zdraví škodlivá. Chci si pořídit nový sporák a indukci všichni chválí... děkuji za vaše názory
U indukcni desky se magneticke pole neprevadi na tepelnou energii primo v potravine, tak jak to je u mikrovlnne trouby, kde se prevadi elektromagneticke pole na teplo primo destrukci potravin.
Magneticke pole u indukcni desky se premenuje na teplo v telese hrnce a na potravinu uz pusobi predevsim teplo generovane telesem hrnce. Pro pouziti hrnce s dostatecne silnym dnem by se magneticke pole uz nemelo projevovat primo v hrnci, ale melo by se soustredit ve dnu hrnce.
Skodlivost indukcni desky by mela byt minimalne mensi nez u mikrovlnne trouby.
Ze by nebyla zadna, si bez moznosti testu netroufam tvrdit.
http://www.badatel.net/co-vam-hrozi-z-p ... ktrosmogu/S temi oplodnenymi vajicky zatim nemam moznost test provezt, ale v te pojistovne, kde mam uzavrenou urazovou pojistu se zkusim zeptat, co na rozsireni pojistky budou rikat.
Jen pro zajimavost, provadeli jsme na vitarianskem srazu testy kapky krve mikroskopem s temnym polem. To co se delo s krvinkami pri prujezdu tramvaje ve vzdalenosti asi 20 m byla normalni boure.
Krvinky zacaly kmitat jak silene, kdyz predtim se prakticky nepohybovaly. Jak to ty krvinky poznaly, ze jede tramvaj?
Mikrovlnna trouba urcite vliv na tepelnou upravu potravin ma, minimalne chutovou. Obe moje deti drive bez problemu podle chuti poznali, ze jidlo bylo pripraveno v mikrovlnne troube a odmitali ho jist. Proto jsem mikrovlnnou troubu prestal pouzivat.
Inzenyr