demonek píše:
V době, kdy se mi to ucpání nosu s tou urinou stalo, jsem očistu střeva dělala běžně. Bohužel bez klystýru nakonec už nedocházelo k vyprázdnění a stal se nutností a nyní, ani po několika měsících bez něj, se mi střevo nevyprazdňuje dobře, jako dřív, než jsem s klystýry dle návodu zde vůbec začala. Rýmu jsem ale měla ať s nimi, nebo bez nich. Nemůže jít spíše o ložisko v dutině? Nyní jsem po zánětu dutin, vyzkoušela jsem kde co, ale bez výsledku, nos se mi totálně ucpal otokem sliznice, nemohl se čistit a vznikl zánět. Po dvou měsících, co jsem s tím ležela doma, několikrát i v horečkách, nakonec došlo na antibiotika. Chtěla jsem si pak po léčbě opět začít dělat neti, ale vyvolalo to ucpání nosu, hrozné bolesti sliznice a celých dutin i hlavy, které trvaly tři. Takové jsem neměla ani před léčbou atb, za průběhu zánětu. Takže neti teď nedělám, bolesti a tlak v jedné dutině trvají a cítím, že se mi tam dělá naj jednom místě hlen, který ovšem nejde moc vysmrkat. Je to jakoby na jednom místě, právě tam, kde ucpání a zánět začal. Mám křivou přepážku a zrovna tam to vžy začne kvůli malému průchodu na jedné straně, vyžadovalo by to operaci, tím by se průchod zvětšil. Na druhé straně mi rýma nikdy nezačne. Ovšem tou operací by se přepážka posunula do středu a zase by se zmenšil průchod, se kterým teď problém nemám, takže nakonec by mohl být stejně problém na obou stranách a trvá to skoro rok, než se sliznice na přepážce, která se kvůli zákroku musí odstranit znovu obnoví. Také po častých zánětech, nebo jen rýmách zůstává už sliznice v dutinách poškozená tak, že se musí odstranit, nebo je trvale oteklá- zvětšení nosní skořepy, což ještě průchod zhoršuje. Neti nyní dělat nemohu, bohužel i izotonická mořská voda ve preji, nebo Vincentka ve spreji pro děti mi to též ucpe, ani nemusím dělat neti. Prostě tam nemohu dát nic. Klystýrů se obávám díky předešlým zkušenostem- silné bolesti, vyčerpání, a nikdy mi na rýmu stejně nepomohly, rýma mi stejně trvala třeba měsíc a půl i za současného čistění střeva, které mi ovšem znatelně bralo energii a spíše nemoc podporovalo, podle čínské medicíny jsem typ nedostatečný a dělání takovéto očisty ještě k tomu ve studených měsících pro mě není vůbec vhodné. Prý je dobré dodržet pro očisty roční období i čas v měsíci, a ne nahodile, nebo zrovna když je rýma. Krom toho i za očist u mě rýma vznikala a probíhala. Jestli nebude spíš prvotní problém ve tvorbě a udržení tepla v těle a zánět dutin je druhotná bakteriální infekce, která vznikne při oslabení po prodělané viroze, kdy se z ložiska uvolní a pomnoží bakterie. Tuto zimu u mě byly na počátku horečky, myslím, že to začalo viry. Jinak poslední dva roky na počátku podzimu začnu mrznout, nemohu ani spát, budím se v křeči, jak se tělo brání zimě, je jedno, jak mám doma teplo. Abych mohla vyjít ven, musím dát horkou sprchu a pak na střídačku s ledovou. Tak se mi krev rozproudí, ale dlouho to stejně nevydrží. Takže i venku jsem v křeči a tím se mi ještě zhoršují problémy s páteří, že nejsem uvolněná. Nepomáhá ani cvičení, zázvor. Dřív jsem to tak ale neměla, byla jsem zimomřivá vždy, ale ne tak extrémě. Teď musím spát s elektrickou dečkou a mám ji na nejvyšší stupeň, několikrát za noc se převlíkám, že se potím, což jsou zase značné ztráty minerálů, ale když jí dám na míň, tak se vzbudím zimou. Toto mám od doby, co jsem začala dělat očisty, a kdy jsem přešla víceméně na živou stravu, která ale ochlazuje. Jenže teď už nejsem schopná si teplo vůbec udržet, na jaře se to začíná trochu zlepšovat, i když nohy mám jak z ledu i doma přes den. V létě je to celkem dobré, to bych mohla být i nějakou dobu na ovoci, zelenině, ale v zimě jsem se na ovoce nemohla ani podívat- tělo ví proč, teď už na něj mám občas i chuť. Dá se zbavit těch bakteriálních ložisek jinak, než hadovkou, která u mě při mých sotva padesáti kilech nepřipadá v úvahu, a to bez toho, aby propukla nemoc, když se bakterie z ložiska uvolní? A jak zvýšit a udržet si tělesnou teplotu, abych nebyla pořád promrzlá? Jíst po dvou hodinách mi zase zatíží trávení, které bych si měla, dle informací od Vás, naopak šetřit. Děkuji mnohokrát za odpověď.
Pokud jste silně zimomřivá, je asi vhodné otestovat laboratorně štítnou žlázu, konkrétně si nechte zjistit hladinu TSH a pokud bude nad hodnotou 1, je dobré ji zrychlit. Většinou ji velice pomáhá kokosový tuk, L-tyrosin a guaranová kašička, ale asi bych ani jedno nezkoušel bez znalosti té hodnoty TSH. Při TSH pod 1 je tělo stále prohřáté, teplota pod jazykem neklesá pod 36,5 a v odpoledních hodinách má člověk teplotu pod jazykem i 37,5 stupně, což velice dobře likviduje infekce a nečistoty v těle.