Zdravím pana Jardu i ostatní
Našel jsem tento web teprve včera a o Sankhapraksalana jsem zde četl úplně poprvé.
Piju každé ráno na lačno počas půlhodiny až hodiny cca 2 litry vlažné vody s citrónem (limetkou) a pravdou je, že nikdy se ve mě nic nepohlo, jen mám hodinu břicho jako bych v něm měl cihlu, v krku knedlik jak pred zvracenim a chodím čůrat
Nyní je mi jasné, že od SP to má daleko, ale na plnou SP se dost bojím (i když jsem štír, hihi), kvůli dost rozvinutým hemeroidům.
Je vůbec prospěšné pít ráno tu kyselou vodu? Pomůže to něčemu? Za dvanáct let jsem nabral dvacet kilo nadváhu (BMI 31,7!! od sezení u PC plus nezdravé jídlo), které se chci zuby nehty zbavit a až poslední dva tři roky cvičím a snažim se jíst zdravě, ale i když jím převážně cizrnu, luštěniny, pohanku, zeleninu, ryby, sushi, ovoce, špalové testoviny atd, atd... a velmi výrazně eliminuji uzeniny, pečivo, chleba a rychlé cukry, pořád musím tu stolici tlačit, někdy je mazlavá a někdy zase ne a defakto vypadne sama (vyjímečně). Snažím se seč to jde ale nemůžu najít spojitost proč je to jednou tak a jindy zase jinak. Mám pocit, že si tělo dělá co chce a nevím jestli ty problémy nejsou už spíše psychosomatického původu (nebudu zatím vyjmenovávat svá "bebínka").
Pomůže mi SP tak výrazně, že se oplatí risknout ji přes hemeroidy?
Navíc, odkdy mám nadváhu, tak mám steatosu jater a trpím občas srdečními arytmiemi (FiSi), na které beru prášky... je to hrůza, vytáčí mě to, děsí mě to a dost se proto obávám i rychlých čistících kúr.
Existuje nějaký méne invazivní postup pro začínajícího "čističe"? Anebo mám vlítnout do střevní a jaterní očisty podle návodu a nic neřešit?
48 let jsem totiž nic neřešil a nedbal vůbec na nic (nikdy mi nic nebylo), a teprve poslední dva tři roky se ve mě pohnul rozum a začal jsem poslouchat své tělo, které už na mě doslova "řvalo", protože se problémy nabalují už snad i exponenciálně
Pokud existuje nějaká "rozjezdová" varianta očisty střeva i jater, než začnu s tou invazivní rychlou metodou, budu vděčný za rady a motivaci
P.S: mám kefírové houbičky a miluji kefír. Vypil jsem ho za léta tuny a zdá se mi, že se nic neupravilo. Jak dlouho ho můžu pít a v jakém množství? A je možné že mi to i škodí?
Přeji hezký den a předem děkuji za váš čas.