roman22 píše:
Dobrý deň.
Nikde som nevidel odpoveď na môj prípad.
Na sone mi zistili v žlčníku 2,5 cm žlčníkový kameň. Či je táto metóda vhodná aj na môj prípad, lebo mám obavy, ako sa cez žlčovod dostane tento veľký kameň, keď priemer žlčovodu je menší. Nerád by som pri upchatí skončil pod nožom. lekárka ma automaticky posiela na operáciu, ale keď že oni nevyberajú len kameň, ale mäsiari hneď vyrežú celý žlčník, teda celý orgán, tak do toho sami moc nechce. tvrdia že je to nepotrebný orgán a že žlčník nahradí žlčovod, ale nie vždy to pomôže a ani celoživotnú diétu sa mi nechce dodržiavať. Druhá vec je to, že ak je kameň dlho v žlčníku, tak môže vzniknúť z toho rakovina.
Poradí mi niekto ako ďalej, či ísť pod nôž, alebo skúsiť túto očistu. Lebo hneď zajtra by som išiel zháňať soľ a oliv. olej.
Za posledný rok 3x žlčníková kolika po výdatnej večeri, pripisoval som to zlému žalúdku, kameň v žlčníku mi zistili náhodou až teraz, pri inom vyšetrení. Roky mi zle trávi, skoro stále prujem, bolesti hlavy, únava. trvá to už aj 10-15 rokov. Ale pri vyšetreniach, gastroskopii to vyriešili lekári, že mám dráždivé hrubé črevo. Masné jedlá, vajíčka míchaná, alkohol mi vždy robili veľmi zle. Ale nakoniec to je asi od bordelu v pečeni a žlčníku.
Ďakujem, dúfam že slovenčina bude zrozumiteľná
Roman SK Bratislava 45 rokov,
Mozna kdyby sis precetl aspon prispevky na predchozi strance, konkretne
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=65299#p65299, tak bys nasel moje doporuceni
pavelv píše:
Doporucuju ti projit si diskuzi aspon od strany 147 do 157 a najdes tam nekolik pripadu, kdy meli lidi velke problemy a po ociste jater je ty problemy presly, a zachranili si tak zlucnik. V jednom pripade pri ociste zadne kameny nevysly, ale presto problemy zmizely. Predevsim jde o prispevky clenu modrepierko, Nso ci a 30miro. 30miro pise, ze mel na ultrazvuku zjisteny velky kamen, provedl ocistu a kamen zmizel. A uznal to i doktor.
A pokud bys pak prosel aspon ty strany co tam uvadim, kde se resily obdobne pripady, tak snad pochopis, ze uriznout zlucnik nemusi byt nutne a urcite ne nejlepsi reseni.
Samozrejme ma pravdu Ates. Zadny kus tela, ktere doktori lidem bezne uriznou misto aby ho vylecili nebo vycistili, neni zbytecny. A takove operace stejne casto vedou ke zhorseni zdravi, i kdyz treba az v delsim horizontu. Mam znamou, ktera si nechala zlucnik uriznout a problemy se ji vratily v horsim, ale ted uz neni co rezat.