dushan74 píše:
38 tisic otacok, neviem ale nevznika pri takychto otackach zbytocne teplo ktore surovinam viac ublizi ako prospeje ?
Predsa len 4-10 tisic ot. tak ako je to v pripade masiny kitchenaid artisan pri vykone 550w musi bohate stacit
na vyrobu studenych polievok, kase, pyre, smoothies, zmrzliny.... Navyse tato masina ma sklenenu masivnu nadobu takze ziadne zatuchle plasty aj ked su sice Bpa free.
Kvalitnu stavu mi poskytne angel. Studene pokrmy hlavne ovocne zvladne aj masina s 10 tis.otackami, ci ?
Na ohrati litru tekutiny o 1°C potrebujete 4,18kJ = 0,24kcal = 0,001163kWh
Ten mixer ma prikon, ne vykon 0,55KWh. Vykon motoru muze byt podstatne nizsi.
Pokud mixujete 2 minuty, tak te tekutine dodate maximalne 0,55kWh/30 = 0,018kWh.
Kdyby se vsechen prikon motoru premenil na teplo, coz se urcite nestane, protoze motor a vrtule nema 100% ucinnost prenosu tepla do vody, tak ten litr tekutiny zahrejete maximalne o 15,5°C.
0,018kWh/0,001163kWh = 15,5°C.
Je naprosot jednoduche vzit teplomer a zmerit teplotu pred mixovani a po mixovani.
Merit znamena vedet, cist veci na internetu znamena pouze se domnivat.
Dale zalezi na tom, o cem se bavime.
Pokud chcete mixer jako doplnek k Angelu, a nebudete na nem delat zelene stavy, tak Vam male otacky staci, i kdyz chutove to bude horsi nez z Vitamixu.
Na vyrobu studene polevky, kasi a pyre, o ktere Vam jde, klidne staci i tycovy mixer za par korun.
Nektere maji i vic nez 550W a navic se nemusite myt s nadobou, udelate to primo v hrnci.
Pokud ale chcete mixerem nahradit odstavovac a delat si zelene stavy, tak Vam male otacky nestaci.
Potrebujete rozdrtit stonky a to mixer s malymi otackami nedokaze, takze se ochuzujete o ziviny.
Zase kazdy ma jine priority. Ja davam prednost maximalni kvalite, jde o me zdravi, ale nekdo si mysli, ze na tu maximalni kvalitu proste nema penize.
Cena je vzdy o nasich programech v hlave.
Vetsinou, kdyz mi lide tvrdi, ze na Angela nemaji penize a zeptam se jich za kolik maji doma treba televizi nebo prehravac nebo dalsi naprosto neuzitecnou vec, tak by si nekdy za tu cenu poridili pomalu dva Angely.
Inzenyr