Hexenschuss je výstižnějším názvem této choroby. Kdy máte pocit, že se přiřítila čarodějnice, střelila do Vás a je zas v prachu.
Jedná se o náhlé vysunutí meziobratlové ploténky - dostaví se prudká bolest, která Vás znehybní. Svaly kolem místa uskřinutí jsou křečovitě stažené a bolí jak čert. Je to však pouze obranyschopnost organismu, aby nedošlo k porušení míchy. Může se to stát u jakékoliv části páteře. To je většinou celoživotní problém, který si ve vetšině případů způsobíme sami.
Ať už přetížením páteře při sportu, či špatným držením těla, nošením těžkých břemen k jedné polovině těla, stejnými pohyby a setrváním těla v dané poloze dlouhodobě až strnule, psychická zátěž, potlačený vztek, sedavé zaměstnání... Někdy stačí i prudší pohyb a je to v háji a jsme vyřazeni.
Mě se to povedlo taky a bojuju s tím celkem úspěšně.
První zásadou, kterou držte je suché teplo. Záda a chodidla mám celoročně zateplená. I v létě si přehodím přes tričko a kraťasy lehounkou vestičku, aby mi neofouklo.
a bez ponožek neudělám ránu ani při pařácích. Aj letní teplý deštík, kdy promoknete na kost Vám může přinést problémy pokud se rychle nepřevléknete do suchého - teplého. Vyhýbejte se předkolonům a podřepávejte s rovnými zády. Naučte se kontrolovat sama sebe a vyhněte se náhlým pohybům při kterých se to povede snadno. Je třeba zpevnit zádové svaly a na to je jedinečné plavání, kdy se tělo dobře protáhne a je to nenásilná forma sportu. Snažím se plavat denně. A z vody zas do teplého a malá procházka.
Pokud se Vám zadaří donést kousera je ideální klid na lůžku, kdy si najdete polohu, ve které Vás nic nebolí. Nejčastěji zabírá poloha na boku s lehce pokrčenými koleny.
Mastičku používám doma dělanou ze sádla + kostival, měsíček, pýr, eleuterokoku.
Vše 1:1.
Pokud se proprším, zabalím se do kočičáku, či larysy a piji jako prevenci čaj z schizandry, rozmarýny, třapatky, skořice a fenyklu. Je dobré dodávat tělu průbežně želatinu / né tedy medvídky z pytlíku, ale vytvořit si ji doma /.
A housera si raději pořiďte jak hlídače na dvůr.
Zdravým jídelníčkem spravíte vnitřek těla, nastartujete si báječnou imunitu a pokud Vás nějaká ta čarodějnice navštíví
nebudete u toho kýchat či kašlat a to bude pro Vás báječné plus k nehybnosti a brzkému uzdravení.
Tělo se bude moci věnovat problému ,,housera " a žádnému jinému. Pokud jej nenakrmíte léky, budete zdráva poměrně rychle. To mám odzkoušeno na sobě. A prevence ? Ta je nejúčinnější.