Kachně píše:
Stačilo by jíst denně 3 kila banánů a nic jinýho a člověk by se zaručeně vykrmil jak prase.
A vtipný je, jak se tu někteří pořád snažej tvrdit, že živočišný věci jsou nezdravý
Růstové hormony v živočišných potravinách způsobují rakovinu
Vydáno dne 25. 11. 2012 (3473 přečtení)
Velmi uznávaný registrovaný odborník na veganskou stravu v USA, pan George Eisman vysvětluje, jak konzumace živočišných produktů způsobuje rakovinu a také jak živočišný průmysl ničí zdraví veřejnosti.
Pomůže nám, když v naší stravě snížíme obsah živočišných produktů. Každou odstraněnou porcí snížíme naše riziko rakoviny o 20 až 30 %, až zcela vyloučíme živočišné potraviny.
Pan Eisman působil jako učitel v oboru stravy a výživy na několika univerzitách a vysokých školách, pracoval také v dětské nemocnici a sanatoriu, stejně jako pro agentury veřejného zdraví ve čtyřech státech.
Založil Asociaci vegetariánských dietních sester a odborníků na výživu, je spoluzakladatelem a prvním zvoleným ředitelem vegetariánské pracovní skupiny Americké dietetické asociace, je ředitelem Sdružení pro prevenci rakoviny rostlinnou stravou a je také členem poradního výboru EarthSave International.
Pan Eisman je autorem dvou knih: „Nejvznešenější strava“ a „Základní kurz Vegetariánské a veganské výživy“.
Jsem už vegetariánem 40 let. A asi 28 let jsem veganem. Mou životní snahou je, aby si lidé uvědomili spojení mezi tím, co jedí a jejich rizikem onemocnění například rakovinou. A veganská strava je daleko nejlepší způsob, jak snížit riziko rakoviny. Před několika lety provedli Japonci studii, která odhalila, že když lidé přešli na vesnici od konzumace živočišných produktů jednou týdně k jedení třikrát za týden, vzrostla míra rakoviny prsu na 70 %.
Kdybyste chtěli získat lék, který by snížil míru rakoviny prsu u lidí o 70 %, stál by miliardy dolarů. Stačí tedy, když je přesvědčíte, aby omezili živočišné potraviny v jejich stravě a klesne to hodně.
V roce 2008 bylo ve světě diagnostikováno přibližně 12,7 milionu případů rakoviny a očekává se, že tento počet do roku 2030 naroste na 21 milionů.
Rakovina je termín, který se používá pro 100 nemocí a je charakterizovaný nekontrolovaným množením buněk. Aby bylo tělo zdravé, potřebuje soustavnou zásobu nových buněk a jejich regulace je řádná cesta růstu, dělení a odumírání. Je-li tento proces narušen, některé buňky nekončí svůj život v rámci běžného buněčného životního cyklu. Tyto poškozené buňky živelně rostou a dělí se, formují masu abnormálních buněk. Složitý mechanismus buněčné regulace je přísně kontrolován růstovými hormony.
To nejlepší na veganské stravě z hlediska rizika rakoviny je, že veganská strava neobsahuje žádné růstové hormony.
Růstové hormony jsou proteiny, které podporují růst. A rakovina je nemoc abnormálního růstu. Dáte-li hormony do svého těla, když se snažíte bojovat s rakovinou nebo jí chcete předcházet, je to, jako byste se snažili hasit oheň benzínem.
Jen to situaci zhorší, protože to podporuje růst. A růstové hormony jsou živočišné produkty, protože všechna zvířata, která jsou pro nás zabíjena, jsou zabíjena ještě docela mladá, takže stále rostou.
A samozřejmě mléčné produkty mají za jeden rok vyživit malé tele do 500 kilové krávy, proto jsou plné růstových hormonů. I vejce jsou plná růstových hormonů.
Abychom se tedy zbavili růstových hormonů z naší stravy, musíme přejít na rostlinnou stravu a používat rostlinné mléko a náhražky vajec vyrobené z rostlin a samozřejmě věci, jako jsou veganské karbanátky, tofu a další rostlinné produkty místo masa a dalších živočišných produktů.
Bio maso a maso, které získáme krmením trávou bez hormonů, je stále plné růstových hormonů kvůli věku zvířat. Nenecháme je zestárnout než je zabijeme, jíme je, když jsou ještě mladá. Proto jsou v jejich tělech tyto růstové hormony, ať jsou přidávány, jsou jim vstřikovány do těla nebo jsou tam prostě přirozeně.
Tyto růstové hormony jsou v našich živočišných potravinách, které konzumujeme. Tyto růstové hormony jsou bílkoviny, není to tuk. Jíme-li tedy libové maso a nízkotučné mléčné produkty, je to ve skutečnosti horší, protože mají víc bílkovin než tuku, proto mají víc růstových hormonů.
Pan Eisman se dozvěděl, jak růstové hormony v potravinách způsobují rakovinu, z práce profesorky Jane Plant, která byla sama postiženou, ale její tumor zmizel brzy poté, co přešla na veganskou stravu.
V roce 1999 jsem procházel tuto knihu s názvem „Prevence rakoviny prsu bezmléčnou dietou“ od ženy jménem Jane Plant, která byla jedním z nejlepších vědců v Anglii. Tato kniha otevřela mým očím spojitost mezi rakovinou a mléčnými produkty a také všemi dalšími živočišnými produkty.
Takže mléčné produkty jsou potraviny, o kterých si lidé myslí, že jsou pro ně zdravé, a ve skutečnosti nejsou. Jsou tak nezdravé jako například maso, kuřata a vejce, protože obsahují tyto růstové hormony, které podporují abnormální růst.
To je ten důvod.
A to mě jako odborníka na výživu inspirovalo, protože nám jsou také vymývány mozky, abychom si mysleli, že mléčné výrobky jsou nezbytnými potravinami. Ale ony nejenže nejsou nezbytné, ale nejsou ani zdravé. A ve skutečnosti zkracují naše životy tím, že zvyšují naše riziko této smrtelné nemoci, rakoviny.
Dovolte mi vyprávět příběh samotné Jane Plant. Jane Plant diagnostikovali v roce 1987 rakovinu prsu. Po pěti operacích, kdy přišla o celé jedno ňadro a část druhého prsu, jí řekli, že má nanejvýš šest měsíců života. Její rakovina prsu se jí rozšířila do krku. Začala cestovat po světě do zemí, kde rakovina prsu není běžnou nemocí, a porovnávala je s těmi zeměmi, kde rakovina prsu byla běžnou nemocí.
Říkala, že tento vzorec jí byl velmi jasný, čím více mléčných produktů a dalších živočišných produktů je ve stravě, tím je větší míra rakoviny prsu v zemi. Proto přestala jíst veškeré živočišné potraviny. A během několika týdnů ji tumor na krku začal svědit a začal se zmenšovat. Když se po šesti měsících vrátila ke svému lékaři, místo aby byla mrtvá, byla bez rakoviny. A po 15 letech stále píše knihy.
Jak je možné, že o tom neví dost odborníků na výživu a lékařů?
Především všichni doktoři medicíny jsou doktory medicíny. Nejsou doktory zdraví, nejsou doktory výživy, nejsou doktory stravování. Jsou to doktoři medicíny. Můj bratr je doktor medicíny a říká: „Nikdy jsme se nic o výživě neučili.
Učil jsem se, co který vitamín v těle dělá, ale neučil jsem se, ve kterém jídle jsou. Když chce někdo získat vitamíny, předepíšu mu tablety.“ A když se nad tím zamyslíte, jsou-li lidé zdraví z toho, co jedí, nejsou moc nemocní a není to velký byznys pro nemocnice a farmaceutický průmysl.
Nejsou to jen samotní doktoři, ale jsou tlačeni farmaceutickým průmyslem a zdravotnickým průmyslem, aby léčili nemoci, a ne, aby předcházeli nemocem. Dietní sestry nejsou školeny předepisovat diety. Jsou vyškoleny učit lidi, jak následovat diety, které jsou předepsány lékaři. Ideální strava se ale nedoporučuje, protože to není ekonomicky výhodné pro nikoho kromě člověka samotného.
Pokud většina zdravotnické obce není informována o nesčetných výhodách rostlinné stravy, není divu, že existují mylné názory, že tato strava neobsahuje dostatek bílkovin. Avšak nic nemůže být dál od pravdy. Většina lidí si myslí, že musíte mít ve své stravě hodně bílkovin, ale ve skutečnosti jich moc nepotřebujete. Potřebujete jen několik gramů denně. A můžete je snadno získat z rostlinných potravin. A ani nemusíte jíst věci, jako jsou sójové boby, které jsou bohaté na bílkoviny. Můžete jíst různé luštěniny, fazole, cizrnu, černé fazole, ale také zeleninu, obiloviny, ořechy a semena. Všechny obsahují dostatečné množství bílkovin k pokrytí naší potřeby.
V USA si člověk koupí v rychlém občerstvení hamburger za necelý dolar. Studie Centra pro vědu a životní prostředí odhaduje skutečné náklady na hamburger v USA včetně vládních dotací do živočišného průmyslu, škod na zdraví lidí z konzumace masa a škod na životním prostředí způsobených jeho produkcí, a ty jsou 200 amerických dolarů.
Měli bychom skutečně přestat dotovat masný a mlékárenský průmysl.
Každoročně schvalujeme tyto zemědělské rozpočty a maso a mléčné výrobky získají nejvíc peněz.
To naše peníze z daní dotují tyto potraviny. Je to nejnezdravější jídlo. A toto jídlo by mělo být nejdražší. Místo toho je nejlevnější kvůli dotacím.
Každé hospodářské zvíře je záměrně množeno. Kdybychom je přestali konzumovat, mohli bychom je zítra přestat množit a nebyly by jich miliony, aby produkovaly všechno to znečištění, které ničí atmosféru a znečišťuje vodu, a také bychom nevyráběli všechno to nezdravé jídlo. Zítra můžeme zastavit chov hospodářských zvířat.
Kromě těch všech skvělých věcí, které nám veganský životní styl přináší z hlediska zdraví a dobrého života, má i mnoho dalších výhod.
Pokud se skutečně staráme o naše zdraví, o zdravé životní prostředí i zdraví ostatních lidí a zdraví zvířat, která se snažíme ušetřit zbytečného utrpení, pak je výhradně rostlinná strava výhrou pro všechny. Neublížíme sobě, neublížíme ani zvířatům. Krásný pes na vašem klíně a krávy, prasata, slepice a ovce, ti všichni mají stejné city jako ten pes. Kdyby vám někdo vzal psa z náručí a chtěl ho sníst, byli byste hodně naštvaní. A přesto to každý den děláme s jinými zvířaty, která mají stejné city, chtějí přežít, nechtějí, aby jim bylo ubližováno.
Děkujeme panu Georgi Eismanovi, že nám poskytl tak důležité informace o rostlinné stravě, která zajišťuje naplněný život bez rakoviny.
Pro více informací o Sdružení pro prevenci rakoviny rostlinnou stravou prosím navštivte:
http://www.CoalitionForCancerPrevention.org, knihy pana Eismana, „Nejvznešenější strava“ a „Základní kurs vegetariánské a veganské výživy“ jsou dostupné na stejných stránkách a na:
http://www.Amazon.comCelé video pořadu zde:
http://suprememastertv.cz