NOWOCAYN píše:
Toto píšem, keď mi tŕpnu prsty na pravej ruke.... neviem čím to je, bol som na člnku, kamarát vesloval, ja som jedol z termosky...zima nebola... normálne sa mi odkrvili asi na hodinu prsty na pravej ruke a mal som ich žlté, rovnakej farby aj nechty, koža... Išiel som domov na bicykli, na pravej ruke mi omodreli končeky prstov až do fialova ( nie bordova, ale fialova )... A teraz keď som doma, ruky mi "horia", sú prekrvené...Je pravda, že mám nechtové lôžka zapálené ( ale nebolí to, len koža je zdúrená a načervenalej farby - svetločervenej ) už asi dva roky... neviem z čoho to je, mám averziu ísť kvôli tomu ku doktorke... Vie niekto, čo by to mohlo byť ? MÁM OBAVY... bude to vina psychiky ? Vina stravy to byť NEMôŽE, to dá logiku. Nepoznám nikoho s takým problémom.... čo keď mi chýba mäso ? Keď som jedol mäso pravidelne 2-3 krát týždenne ( bolo to asi pred dvoma rokmi ), nemal som ten problém... čo keď je to skutočne tak, že niekto sa bez mäsa nezaobíde ? ...
Tmavé nechty s modrým odtieňom, rovnako ako končeky prstov na všetkých končatinách upozorňujú organizmus, že sa potýka s nedostatkom kyslíka. Môže sa jednať o nepríjemné pľúcne obštrukcie. Z toho čo na fóre píšeš, by som to tipovala na meridián pľúc. Moc sa naháňaš, moc vecí chceš stihnúť naraz. Skús sa viac uvoľniť, nesleduj sa toľko, a hlavne, keď si v prírode zhlboka dýchaj.