Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 2:58 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 3:57 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Jsou tepelně denaturované bílkoviny opravdu tak nebezpečné, když v žaludku dochází také přirozeně v rámci trávení k denaturaci bílkovin kyselinou solnou a nezpůsobují autoimunitní onemocnění ve skutečnosti parazité a viry usídlené v napadeném orgánu ?
Z webu http://health101.org/art_All_Things_Considered.htm

Denaturovaný protein je tělem považován za "cizího vetřelce"; kterého tělo nerozpozná jako bílkovinu, ve skutečnosti to nepozná jako něco, tak udělá to, co dělá pro všechny nerozpoznané látky: vytvoří protilátky, aby je pozřely a tělo je mohlo vyloučit. Problém poškozených potravinových bílkovin je, že nejsou špatnými bakteriemi, viry nebo jinými škodlivými patogeny, ale tělo to neví. A v procesu vytváření a rozesílání protilátek k vypořádání se s neznámým vetřelcem (denaturované bílkoviny), tyto protilátky bezděčně napadají zdravou tkáň. A co budeme říkat, když se tělo napadá samo? Auto-imunitní reakce. A když se tato reakce objeví každý den, může stát auto-imunitním onemocnění. Dozvídáme se, že není známo, co způsobuje autoimunitní onemocnění. Ale to je divné, protože vím, co je způsobuje, a teď víte, co je způsobuje, tak jak zdravotničtí pracovníci zabývající se ochranou veřejnosti mohou nevědět ? A teď budete vědět, že vařené(pasterizované) kravské mléčné výrobky (sýry, jogurty, zmrzlina, mléko) způsobí, že si tělo vytváří protilátky v reakci na toto konkrétní hledání denaturované mléčné bílkoviny, a že tyto protilátky také vedou k útoku na beta buňky slinivky břišní (část, která dělá inzulín), a útočí na myelinovou pochvu nervů (vnější krytiny na nervy), takže teď už víš proč jsou mléčné výrobky zapletený do diabetu a roztroušené sklerózy.

Na tomto blogu se uvádí, že vařená zelenina se tráví delší dobu. Za sebe mohu říct, že spařený květák je bezva, ale další tepelná úprava smažením je pro mě těžká. http://www.neviditelnycert.cz/blog/pel- ... avime.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 6:39 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Alopat píše:
Na tomto blogu se uvádí, že vařená zelenina se tráví delší dobu. Za sebe mohu říct, že spařený květák je bezva, ale další tepelná úprava smažením je pro mě těžká. http://www.neviditelnycert.cz/blog/pel- ... avime.html

Tento blog nechť jest považován za nabídku velmi kvalifikovaně, se zájmem, snesených podnětů k úvahám, kompilací různých zdrojů, tento blog neobsahuje (či se snaží, aby příliš neobsahoval) osobní názory autora.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 9:48 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Paloma píše:
Je možné, že na toto téma jste už vyslovili pár slov, ale nedávno jsem četla, že syrová zelenina je velice těžko stravitelná a měla by se vařit. Jak je to v případě vitariánů? Obecně je známo, že syrová - živá strava obsahuje životodární enzymy, které se ničí vařením...

Proc opakujete to co ctete na internetu, proc si to nezkusite primo sama na sobe?
Nechapu, proc lide papouskuji informace z internetu, aniz by si to nejdriv sami na sobe zkusili.
Je mozne, ze dojdete u sveho tela k uplne jinym vysledkum.
U syrove zeleniny predevsim zalezi na tom, cim ji zpracovavate.
Pokud ze zeleniny odstranite maximum vlakniny, tak neni duvod, aby se stava ze zeleniny dlouho travila.
Cim kvalitnejsi odstavovac pripadne mixer, tim kratsi dobu budete danou zeleninu travit.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob kvě 24, 2014 4:20 pm 
Offline

Registrován: sob úno 22, 2014 11:14 am
Příspěvky: 7
Jaký máte názor na rozinky? Jsem na syrové stravě, ale "ujíždím" na rozinkách (docela velké množství). Jsou nesířené, konzervované olejem.
Děkuji za všechny reakce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: ned kvě 25, 2014 9:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Panta-rei píše:
Jaký máte názor na rozinky? Jsem na syrové stravě, ale "ujíždím" na rozinkách (docela velké množství). Jsou nesířené, konzervované olejem.
Děkuji za všechny reakce.

Tak pokud vás nenadýmají, není problém, jsou plné bóru a tím se také může vysvětlit proč je jíte, mnohdy tělo bór potřebuje a člověka pak chytají chutě na víno v jakékoliv podobě, třeba i to tekuté.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: ned kvě 25, 2014 9:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Paloma píše:
Je možné, že na toto téma jste už vyslovili pár slov, ale nedávno jsem četla, že syrová zelenina je velice těžko stravitelná a měla by se vařit. Jak je to v případě vitariánů? Obecně je známo, že syrová - živá strava obsahuje životodární enzymy, které se ničí vařením...

Dobře vám odpovídá člen inzenyr a jde většinou o podíl vlákniny, kterou mnoho lidí bohužel ve větším množství nesnáší. Dost zlepší stravitelnost napaření zeleniny, nebo rozmělnění na nějaké kaše, ale je třeba si vysledovat co z toho vyhovuje právě pro vaše tělo, není to u každého stejné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 27, 2014 8:54 am 
Offline

Registrován: pon úno 28, 2011 12:37 pm
Příspěvky: 76
Podle několika různých studií dnešní zelenina ze supermarketů již neobsahuje skoro žádné vitamíny a minerály a naopak je plná rakovinotvorné chemie. Často se setkávám s názory, že než jíst zeleninu ze supermarketů, tak to raději žádnou. Osobně si zeleninu pěstuji sama.
Pro příklad, zde švýcarská studie dokazující zhoršující se kvalitu ovoce a zeleniny:
http://empatia.cz/skutecny-obsah-vitami ... i-zelenine


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 27, 2014 10:02 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
To je pravda, než jíst zeleninu ze supermarketu, tak to raději žádnou. Supermarketová zelenina navíc smrdí chemií, takže já ji nedokáži jíst, ani kdybych chtěl. Dokonce si myslím, že i supermarketová BIO zelenina je podvod, protože smrdí chemií stejně, jako ta obyčejná. Kupuji zeleninu přímo od malých farmářů a pěstitelů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 10, 2014 8:41 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Malí farmári na tom nie sú o moc lepšie, tiež hnoja chemicky, striekajú a ide im len o zisk. Kedysi som pri jazde po Maďarsku videl dozrievajúce melóny, dnes vidím stánky s melónmi s označením "Krajina pôvodu - Grécko"
Dopestovať si zeleninu bez chémie je už takmer nemožné. Tento rok bolo premnožených toľko slimákov bez domkov že požrali všetko čo sa objavilo.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2014 12:50 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 09, 2014 9:12 am
Příspěvky: 30
Nejlepší je BIO zelenina nebo zelenina, co si člověk sám vypěstuje doma na zahrádce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2014 2:09 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
D. Valentová píše:
Nejlepší je BIO zelenina nebo zelenina, co si člověk sám vypěstuje doma na zahrádce.

Samozrejme z vlastnej zahradky je najlepšia ale tej "bio" neverím. Viel som ako sa pestovali bio uhorky v skleníku pri Viedni v kvetináčoch, no z lásky asi nerástli takže museli byť chemicky hnojené. No ten Srb čo ich polieval hrdo povedal že sú bio. Ak sú hnojené chemicky tak sú ako zo supermarketu. A striekané pesticídmi.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 19, 2014 6:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Nečasová píše:
Podle několika různých studií dnešní zelenina ze supermarketů již neobsahuje skoro žádné vitamíny a minerály a naopak je plná rakovinotvorné chemie. Často se setkávám s názory, že než jíst zeleninu ze supermarketů, tak to raději žádnou. Osobně si zeleninu pěstuji sama.
Pro příklad, zde švýcarská studie dokazující zhoršující se kvalitu ovoce a zeleniny:
http://empatia.cz/skutecny-obsah-vitami ... i-zelenine

Je pravda, že kvalita je opravdu mizerná, nicméně asi stále lepší než uzené vepřové koleno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pon led 26, 2015 9:46 pm 
Offline

Registrován: ned pro 15, 2013 10:19 pm
Příspěvky: 10
Ahoj ahoj,

vsimol som si, ze vacsina citrusovoveho ovocia (pomarance, citrony) je v obchode oznacena "kora je chemicky osetrena" - je tam uvedeny aj nejaky postrek Izmalil (pesticid). Moj dotaz je: v pripade, ze koru vyhadzujem, tak aka cast toho postreku sa dostane do duziny? Je bezpecne taketo ovocie odstavovat? Prakticky to na ine ucely nez stavy nepouzivam.

Dakujem za reakcie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát úno 06, 2015 2:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 06, 2015 1:10 pm
Příspěvky: 9
Bydliště: Hostivice
Zdravím Vás. Chtěl bych se Vás zeptat, zda je tento návod z jednoho webu podle Vás ok. (je to myšleno pro mixování v mixérů). Samozřejmě jsem četl Vaše přízpěvky o tom, že tělo špatně zpracovává smoothies, ale pokud se tyto nápoje budou dělat tak, že se ovoce, nebo zelenina nebudou úplně drtit, ale uvedou se pouze do takového tekutějšího stavu, kde je stejně nutné to v pouse prokousat, pak by to mělo být v pořádku?

Začneme tedy s banány (hodí se ale i jiné sladké ovoce jako
jablka, hrušky nebo sezónně meruňky), přidáme hrst listové
zeleniny (zelí, různé druhy salátů, špenát, kapusta, rukola,
polníček, řeřicha; vůbec nejlepší jsou pak plané byliny jako
kopřiva, pampeliška, jitrocel a mnoho dalších) a přidáme namočená
semínka (sezamové, lněné, chia, slunečnicové, dýňové, konopné),
která zvýší podíl bílkovin a dodají také zdravé tuky, potřebné pro
vstřebání vitamínů A, D, E, K.

Děkuji

_________________
Dotaz zde pokládám pouze s vědomím, že jsem učinil vše pro to, abych nalezl odpověď jinde, leč se mi jí nedostalo, nebo nebyla pro mne v dostatečné kvalitě zodpovězena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob bře 28, 2015 11:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
julo píše:
Ahoj ahoj,

vsimol som si, ze vacsina citrusovoveho ovocia (pomarance, citrony) je v obchode oznacena "kora je chemicky osetrena" - je tam uvedeny aj nejaky postrek Izmalil (pesticid). Moj dotaz je: v pripade, ze koru vyhadzujem, tak aka cast toho postreku sa dostane do duziny? Je bezpecne taketo ovocie odstavovat? Prakticky to na ine ucely nez stavy nepouzivam.

Dakujem za reakcie

Podle mě ano, kůra je dosti silná, tedy dovnitř by se toho mělo dostávat opravdu minimum.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz