Somalia píše:
Zdravím všechny,
momentálně pobývám Portugalsku, a zřejmě se mi tu o něco více rozjela candida tak bych s ní chtěl zatočit (únava, potřeba spánku cca 10h, zhoršení zánětu dásní). Rozjela se zřejmě díky konzumaci hodně sacharidových jídel (rýže, pečivo - bagety), doma prakticky pečivo nejím. Candidu bych chtěl pokusit omezit pomocí Ketogenní diety. Je tu vcelku levný tuňák v oleji, olivový olej tak bych chtěl stravu založit na těchto položkách, dneska jsem pořídil avokádo.
Chtěl bych se zeptat:
1. jaké další potraviny by bylo vhodné do jídelníčku zařadit? kokosy, mango..? asi by nebylo od věci zkusit nějaké mořské plody
2. jaký pitný režim zvolit? momentálně jsem na vodě s citronem
3. také bych potřeboval trochu víc přibrat, vážím ubohých 60Kg při cca 180cm, tak doufám, že na této dietě nepůjdou kila dolů!?
Zkrátka bych potřeboval poradit s sestavením jídelníčku založeném na Ketogenní dietě vzhledem k lokaci, kde nyní pobývám. Děkuji.
1)Tak to není o tom co zařadit, ale o počítání, aby vám vyšlo adekvátní množství sacharidů v denní dávce jídla, jako stanovení mezní dávky pro udržení ketozy.
2)Plně vyhovuje
3)Zpočátku možná ano, ale jak si tělo zvykne na jiný režim, jde spíše o denní dávku kalorií. Nad vaší potřebnou dávku buď budete topit jako kamna, nebo přibírat.