Jarda píše:
stevo69 píše:
Zdravím p.Jaroslav
Chcel by som sa spytat ako uzivat koren Lékořice na upravu cinnosti nadladviniek
Dakujem
Je to o čtyři příspěvky výše, tak vám to překopíruji, zásadně radím užívat rozmixovaný kořen, kde je to jasné, že jde o lékořici. Užívá se tato drť, rovná kávová lžička dvakrát, až třikrát denně. Výborná je rovnou do ovocného jídla, to pak má zajímavou chuť, zvláště pokud tam dáte kokos a rozinky. Nicméně lékořice sama je nespraví, na to je potřeby mít plně funkční štítnou žlázu a na oboje je potřeba jód a selen v kombinaci se zinkem, mědí a bórem.
ja by som ešte poukázal na kontraindikácie a nežiaduce účinky:Nadmerná konzumácia sladkého drievka a jeho zložky glycirizínu spôsobuje "mineralokortikoidný syndróm", v dôsledku účinku na nadobličiku. Medzi príznaky patria bolesti hlavy, letargia, svalová slabosť alebo bolesti, vysoký krvný tlak, retenciu sodíka a vody, zvýšené straty draslíka a niekedy aj zástava srdca. Príznaky sa môžu prejaviť v priebehu jedného týždňa po požití, ak denné požití sladkého drievka je
viac než 100 g Deglycyrrhizinated výťažky sú prakticky bez nežiaducich vedľajších účinkov mineralokortikoidov.
Všeobecne odporúčané dávky v rozsahu 1 až 5 g sušeného koreňa, ako infúzie alebo odvar trikrát denne. je to fakt božská bylina.
Nežiaduce účinky na zažívanie sladkého drievka produkty sú častejšie u jedincov, ktorí majú vysoký krvný tlak, obličkové alebo srdcové poruchy, hypokaliémiu, ochorenia pečene, a hypertónii.
Sladkého drievka môže ovplyvniť spôsob, akým niektoré lieky pracuju, najmä diuretiká a anti-hypertenzívne lieky.
Neodporúča sa pre tehotné ženy a deti.
Vysoké dávky sladkého drievka výrobkov by ste nemali byť používať dlhšie ako štyri až šesť týždňov.