[quote="Martin1591":b3f6a2wp]Dobrý den,
rád bych se podělil se svými problémy a zkušenostmi.
Do 11 let jsem byl zcela bezstarostné dítě, pak mne ale potkala operace slepého střeva a roztočilo se kolečko nemocí opakujících se měsíc co měsíc na které jsem užíval převážně ATB.
V 16 letech se u mne projevila Lupénka bylo to v době kdy jsem byl ve velkém stresu a moje strava se skládala z bílé mouky cukru a uzenin převážně. Životní styl nebyl taky nic moc, vysedávání dlouho do noci u PC, plus moje stresová povaha kdy si všechno moc beru.
V 23 letech jsem prodělal mononukleózu a rozhodl se vzít svoje zdraví do vlastních rukou. Bohužel ze začátku nebyli všechny moje rozhodnutí nejšťastnější.
Ze začátku jsem začal omezovat cukroví a domácí buchty které jsem do té doby miloval, potom smažené, slané, oplatky, Lepek. Lupénka se mi mírně uklidnila. Rozhodně to nebyl ale žádný "veletrh".
Rozhodl jsem se zkusit Vitarianství a koncept 9:1:1. Po týdnu konzumace ovoce a zelené listové zeleniny se moje lupénka začala ohromně zlepšovat byl jsem z toho nadšen. A fungoval jsem dva týdny na vita a týden na normální stravě, bohužel se to zvrhlo v dva týdny přísné diety a týden "rozežírání". Po kole klistýrů jaterních očist atd. jsem se rozhodl přejít trvale na vitaríánství s trochou kokosového oleje. Výsledky byli ohromné boužel po půl roce jsem vážil o 20kg míň (58Kg k 187Cm) byla mne neustále zima byl jsem nervozní, s 0 sexualním apetýtem, acholickou stolicí. Jedl víc kokosového oleje který alelspopň na chvíli utěšil můj hlad.
Ve fázi vita jsem ve stolici nalezl jakoby bílé proužky domnívám se že to byla candida.
Na vita stravě se mi podstatně zlepšil zrak, přestali svědit uši, bolet záda, takřka zmizela lupénka. Boužel jsem se ke konci snažil zlepšit dietu a přidal jsem FOS které mne nadýmalo a spíš škodilo.
Po kolečkách u doktorů mě zjistili divertikl poblíž ústí žlučovodu, operaci jsem odmítl.
Rozhodl jsem se zkusit jinou cestu, po přečtení několika knih o paleo jsem zkusil Paleo AIP, nizko sach.
Moje strava se skládala ze zeleniny tuka a masa. Během prvních třech měsíců se mi po těle objevila spousta nových ložisek která mi dodnes nezmizela:/
Doufal jsem že je to jen přechodová fáze. Zařadil jsem Betain hcl trávicí enzymy a vyřadil vše co nesplňuje SCD a FOdmap. Nová ložiska se již neobjevovala ale ani nemizela.
Momentálně se soustředím na:
Podporu jater: Sylimarin, Nac, Ala, selen, nic smaženého, lecitin.
Obnovu střevní stěny: L glutamin.
Odstranění sibo: SCD dieta, Oregánový olej, probiotika bez FOS, Správná kombinace potravin.
Odstranění jídel co mne dráždí: Cibule, obiloviny, nightshade, ryby:(, ořechy, semena. Bohužel nevím odkud brat omega 3.
Podpora metabolizmu tuku: Ox bile, lecitin.
Nadledvinky: Mám černé kruhy pod očima, Špatně spím, v noci se budím, mám nízkou hladinu krevního cukru, návaly únavy. Adaptogeny, musím jíst dost často protože hlad u mne zhoršuje příznaky.
Příklad jídelníčku:
4:45 Budíček
5:00 750Ml vody + sylimarinm, nac, ala, hořčík, selen.
5:30 700g dušené mrkve s 1 lžící lecitinu + b complex, Rhodiola. oxbile, hcl, oregano oil.
9:00 400 ml vody +250ml heřmánkový čaj
10:00 700g dušené petržele + mísa listové zeleniny + 1 lžička olivového oleje. oxbile hcl.
12:30 třezalkový čaj
14:30 Smoothie 3x Kiwi, 300g špenát
16:00 Kuřecí prsní řízek 200g + 300g růžičková kapusta + 1 lžička olivového olej. Hcl oxbile
19:00 Tekutiny, čaj tulsi.
20:00 1 brokolice s 1/4 avokáda okurek, salát. Rhodiola, hcl, zinek
21:30 Spánek.
Rád bych se zeptal na několik problémů.
Rád bych zařadil vice ovoce boužel to nejde a dokážu tolerovat max jeden banán deně. Pokud bych vyřadil tuky na týden mohl bych jest víc ale zase bez tuků to taky nejde.
Pokud dám do jídla více jak jednu čajovou lžíci tuku do hodiny se mi rozostří zrak.
Pokud něco nesním těsně před spánkem budím se v noci.
Kombinace škrob + bílkovina nebo ovoce + tuk je naprosto katastrofální. je zajímavé že kokosový olej mi nedělá žádné problémy ani s ovocem.
V oku vidím nějaké oběkty, domnívam se že to jsou kvasinky nebo fibrinový vlákna.
Moje teorie je že mám sibo, to produkuje toxiny které proudí do krve. Což přetěžuje