Jára píše:
Já myslím, že maso bychom měli všichni omezit na co nejmenší míru a taky mléčné výrobky a vajíčka jen z domácího chovu. Vy myslíte, že dříve se lidé cpali pořád masem? Umělé chovy jsou nenormální.To je jenom ze zoufalství jak uživit takové množství lidí. Jezte hlívu ústřičnou ,sbírejte oříšky ,zeleniny je také všude dost ,semen a luštěnin, kvalitní oleje a trochu másla ten lepek není dobré jíst a všeho pokud možno s mírou ,nepřecpávat se. A hospodářská zvířata už nechovat ,jenom omezené množství a ne se cpát pořád jejich masem.Uvidíte, že si zvyknete.
To je prapodivný názor.
Spoustě lidem maso dělá dobře, zvláště když se cpete jen a jen masem a zeleninou a nekombinujete to s žádnými sacharidy. Syrové maso je samozřejmě nejlepší. Ale i upravené na mnoho způsobů. Úžasné jsou jakékoliv vývary a jiné extrakty z kostí, chrupavek, šlach a kůží, rosoly, všechny mazlavé a mastné věci ze zvířat. Ale také čistá svalovina z vnitřních orgánů, které neovládáte vůlí, mozkem, a tedy na ně zas tak nepůsobí stres.
Pít mléko, tak jak je nadojeno, je hloupost, byť má opojnou chuť, přecjen jest pro telata či jiná mláďata, vařené a pasterované ještě větší, a jíst vařená, smažená, či jinak upravená vejce příliš velká zátěž.
Ale mléko kvašené, kysané, výrobky takto vzniklé, je/jsou zcela jiné. A syrová vejce jsou úžasná.
Důležité jest nekombinovat maso a živočišné věci s kdečím.
Nejlépe jen s lupením, zeleninou, některými kořínky.
Žádné ovoce, žádné škroby, žádné sacharidy.
Pak je maso a spol nejzdravější potravinou na světě.
Jiná věc je ta, že není příliš chutné.
Je potřebí vzít rozum do hrsti a zeptati se, jak došlo k tomu, že skoro všechny přirozené věci jsou ničeny příchutěmi, doplňky, míchanicemi jednoho s druhým.
Myslím to tak, jakože proč to VY děláte. To nedělají ONI, to děláte VY, každý z nás.
A jaké to má důsledky.
Maso samo o sobě můžete klidně kilo denně.
Ale bez jakýkoliv přísad a ochucovadel, snad trošku soli, ale opatrně, je návyková.
A jen se zeleninou, zapíjet vodou.
To ale platí o všech potravinách.