pv33 píše:
Jeste k tem bakteriim, za prve jak pisete zas tolik nevadeji, za druhe jich asi moc neproleze filtrama az do nadrzky a za treti tam snad nejsou nejake opravdu nebezpecne kdyz to beru z vodovodu. Takze zvazuju tri moznosti:
- Bakterie ignorovat at uz tam nejake jsou nebo ne.
- Jednou za mesic dat do nadrzky trochu neceho s chlorem nebo par kapek peroxidu vodiku, jak jsem vycetl na nejake diskuzi.
- Jednorazove dat 4920,- Kc a mit osmozu s 12 litrovou nadrzkou a UV. Pak vim, ze UV bakterie spolehlive pomlati.
Chci tu nadrzku a kohoutek na drezu, aby bylo mozne rychle napustit i plny hrnec vody a nemel jsem osmozu jen na piti, ale i na vareni.
Tak ignorovat bakterie si můžete dovolit v rodině, kde se s mima skamarádíte, ale nabídnout takovou vodu někomu, kdo na ně není trénovaný, může mít docela fatální důsledky. Občasné vychlorování by asi dost pomohlo, ale jde zase o blbnutí navíc. Pokud trváte na té nádržce, tak asi to UV i když já takové speciality opravdu nemusím. Jak jsem to vyfotil do toho časopisu, tak zařízení stále provozuji k naprosté spokojenosti celé rodiny i jakýchkoliv návštěv a dosud nikdy nikdo neměl ani průjem. Filtry měním pouze pokud mě již nenakape plný džbánek za potřebný čas, aby v něm stále něco bylo při běžné spotřebě, tedy cca 1x ročně, což je opravdu skoro zadarmo, pokud to rozpočítám na vytočené litry.