[quote="Kacka":b9jcmwec]Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti týkající se mého problému. Zda např. někdo zažil něco podobného a podařilo se mu to překonat atd.
Je mi 25 a ve 20 jsem měla onkologický nález, následovalo ozařování, chemoterapie atd. a po "vyléčení" rakoviny následovala tříletá hormonální léčba. Nyní jsem asi jeden rok "čistá".
Nikdy jsem nebyla hubená nebo štíhlá, jako nikdo z naší rodiny, nikdy se u nás nestravovalo pravidelně a zdravě. Od druhého stupně základní školy jsem nesnídala, nesvačila, první jídlo byl oběd ve školní jídelně, na které jsem většinou ani nechodila. Když jsem přišla kolem třetí/čtvrté domů, tak jsem si dala rohlíky se salámem, tučné jogurty atd. a večer to samé (přes týden se u nás nevařilo). Moje průměrná váha v té době byla kolem 85 kg na 173 cm. Když jsem se odstěhovala z domova, jídlo bylo ještě horší než předtím, pokud je to vůbec možné, tím jsem se vypracovala na cca 100 kg a tuto váhu si plus mínus udržovala až do chvíle, kdy u mne objevili rakovinu.
Následkem hormonální léčby jsem se dopracovala až na neskutečných 128 kg, při své výšce 173 cm. Následně jsem začala střídat různé diety, několik měsíců jsem jedla "zdravě" dle doporučení z obezitologie, zkusila jsem i Dukanovu dietu (zaměřena na bílkoviny, po které jsem zhubla asi 20 kg, které jsem ale během ani ne měsíce nabrala zpět a tak to šlo ve věčném kolotoči až do období asi před dvěma měsíci, kdy jsem akutně začala řešit detoxikaci těla a tím přišla na vitariánství.
100% vitariánskou stravu jsem začínala na 121,5 kg na 173 cm výšky 1.4.2014 od té doby jsem nezhubla ani půl kilogramu a trpím plynatostní, ale jinak je mi opravdu skvěle, ten příval energie je až neskutečný, markantně se mi zlepšila psychika atd., takže proto bych nerada s vitariánstvím přestávala, ale trápí mne ta váha. Drtivá většina z Vás píše, že zhubla a spousta z Vás má podváhu. Mě se bohužel váha nehnula ani o deko.
Můj běžný jídelníček na jeden den vypadá např. takto:
snídaně: 10 jahod, jedna hruška, jedno jablko
oběd: zeleninový salát ( ledový salát, okurky, papriky, rajčata, někdy pár oliv nebo půl hrsti sezamových nebo slunečnicových semínek a čajová lžička olivového oleje)
svačina: 4 mandle, 4 lískové ořechy, půl hrsti sušených plodů Goji
večeře: je buď podobná snídani nebo veřeři
Ovoce i zeleninu obměňuji, aby strava byla pestrá.
Byla bych vděčná každému, kdo by mi zkusil poradit, čím by to mohlo být nebo zda má můj jídelníček nějaké zásadní nedostatky.
Moc děkuji
P.S. - třikrát týdně půl hodiny běhám a jednou až dvakrát týdně posiluju s vlastní vahou (už tak je to dost náročné
)[/quote:b9jcmwec]
[quote="Stella":b9jcmwec]Ahoj
Zacala jsem brat ten L-carnitin a prvni den jsem citila uplne navaly horka, ale dnes jiz treti den necitim vubec nic. Zacala jsem k tomu opet doplnovat Jod, protoze teplota byla po ranu dost nizka 35,5. take sem se rozhodla vyradit vetsinu ovoce a pokusit se jist co nejvice zeleniny, ale bude to tezke protoze ovoce je ted vsude plno a jsem na nej dost zvykla. Rano mi zelenina ani moc nechutna tak jsem si dnes udelala jen stavu z okurky a rapikateho celeru. Jestli vecer po praci zvladnu nejaky sport, tak mozna trosku zasportuji, ale vidim to blede.
Dost sazim na ten L-Carnitin a jestli nezhubnu...tak...skocim z mostu
Ne nebojte tak zle to zase neni. Plan Be je, kdyztak zase otravovat pana Zajicka po telefonu snad mi poradi.
A co vy?
Pekny den preji
[/quote:b9jcmwec]
Tak jak ty vaše peripetie s váhou čtu, tak bych řekl, že vše ukazuje na štítnou žlázu, což dokonce členka Stella potvrzuje náměrem nízké teploty. Něco k tomu jsem popisoval zde