Petra píše:
Dobrý den pane Zajíčku, nechala jsem si nabrat krev na štítnou žlázu, všechno je v pořádku. Knedlík v krku zatím zůstává. Týden užívám vitamin C, co jste doporučil. Je možné, že bych po něm měla alergickou reakci v podobě osypání se po celých rukou, aniž by se dostavil průjem (jak jste psal při předávkování vitamínem). Jinak ovocné šťávy jinak bezproblémů užívám. Zatím jsem ho vysadila a za týden ho zkusím znovu, co myslíte? Jinak se snažím docílit BMI, zatím mám 25, takže i tím knedlíkem jsem se přestala trápit. Co bych se ale chtěla zeptat - mražení vody. Pochopila jsem dobře, že před úplným zmrznutím, vylít pouze 1/4 nezmrzlé vody nebo všechnu zbylou nezmrzlou vodu? Konzumovat ihned po rozmrznutí? Začla jsem mrazit naší vodu ze studny, která na rozboru obsahovala i fekálie, když jsme byli u Vás, říkal jste, že to není na škodu, jestli se dobře pamatuji. Děkuji za rady.
Mnoho dietologů doporučuje, přímo proti alergiím, vitamín C, tak se mi zdá divné, že by zrovna tento vitamín, u Vás vyvolával zmíněné potíže, ale nic není definitivně nemožné, třeba prostě reagujete jinak. Po částečném zmrznutí, se led rozbije a vylije se veškerá nezmrzlá voda, v lahvi zbude jenom led. Pít se dá po rozmrznutí jakkoliv dlouho, ale dlouhodobé uchovávání takto upravené vody nedoporučuji. Tato úprava vody, neodstraní bakterie a fekální látky, jedná se pouze o částečnou demineralizaci. Naši předci takto kontaminovanou vodu běžně pili a pokud jste na ni zvyklá, tak Vám nijak vadit nebude, něco jiného by bylo, dát takovou vodu někomu, kdo na ni zvyklý není, to by mohlo vyvolat rychlý krok směrem k VC a střevní komplikace. Jinak pití kontaminované vody zrovna nedoporučuji a pokud si vzpomínám, tak jsem Vám doporučil nákup reverzní osmózy a úpravu vody na pití.