Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř led 15, 2025 6:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Chlorid hořečnatý
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 6:39 pm 
Administrátor
Administrátor

dushan74 píše:
Takze mi plne odporucate urobit si tu vlasovu analyzu ( konkretne to polske labolatorium ) a nasledne podla vysledkou
mi pomozete ma navigovat a pripadne trafit ciel jednou ranou ?

Tak ja by som do toho isel ak su teda dobre referencie ohladne tejto metody. Zrejme budem musiet prebehnut vlakno
ohladne vlas.analyzy ci su tam nejake novinky, typy, rady a hlavne skusenosti tych co sa podujali na toto vysetrenie.
\":-)\"

S priateľským pozdravom \":-)\"

Já myslím, že tím nic nepokazíte a určitě se o svém stavu dozvíte zajímavé věci.

PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 6:44 pm 
Administrátor
Administrátor

verbin píše:
Dobrý den, už dlouho užívám chlorid hořečnatý ráno v čerstvé ovocné šťávě a teď jsem si přečetla na naprameni.cz, že se nemá míchat s džusem a ovocnými šť. Chtěla bych vědět, jestli to skutečně ve šťávách vadí. Děkuji za radu.

Dobře vám odpovídá člen Pavel Veselý, myslím, že nic zásadně špatného neděláte, možná trochu snížíte vstřebatelnost. Jiná věc je, že si tím zbytečně kazíte chuť šťáv, je lepší ho vypít samostatně oslazený třeba sladíkem.

PříspěvekNapsal: sob čer 14, 2014 9:31 am 

mass píše:
Samozrejme som mal na mysli ze sa horcik nema rad s kyselinou askorbovou (kyselina ktora ciastocne nici horcik) v jednom roztoku.

Moc nerozumím, nejsem chemicky zdatný - askorbová ničí hořčík..... to jako že vzniká třeba oxid hořečnatý , nevstřebatelný ?
Domníval jsem se, že analogicky jako při askorbové a sodě kdy vzniká askorbát sodný, tak může askorbová s hydrogenuhličitanem hořečnatým dát askorbát hořečnatý....... ?
Uvítám názor odborníka.
Díky + pozdrav z Eichwaldu

PříspěvekNapsal: ned čer 22, 2014 11:27 am 
Administrátor
Administrátor

jojoba píše:
Moc nerozumím, nejsem chemicky zdatný - askorbová ničí hořčík..... to jako že vzniká třeba oxid hořečnatý , nevstřebatelný ?
Domníval jsem se, že analogicky jako při askorbové a sodě kdy vzniká askorbát sodný, tak může askorbová s hydrogenuhličitanem hořečnatým dát askorbát hořečnatý....... ?
Uvítám názor odborníka.
Díky + pozdrav z Eichwaldu

Nevím sice co jste přesně řešil, ale askorbová s hydrogenuhličitanem hořečnatým by měla zreagovat na askorbát hořčíku.

PříspěvekNapsal: pát črc 11, 2014 11:21 am 

kolik chloridu horecnateho se musi nasypat do vany aby to melo nejaky ucinek ? teda pokud to nejaky ucinek vubec bude mit, anebo radeji normalne himalaj + epsomka + sodu ( 30+30+30 ) ? jde mi o to ze sem byl vcera na bezne kontrole u dr a tam mi zjistila arytmii, tak mi natocila EKG ktere to potvrdilo, pichla mi horcik, a asi po deseti minutach se to zlepsilo, poslala me na kardio jenze tam maji mesic casu, uz kdysi sem to mel podobne a po brani horciku se to upravilo a pak sem udelaql tu chybu ze sem horick vynechal

jinak sem ted zacal brat horcik v tabletach ale je tu jeste nejaka pul kilovka chloridu tak bych to spotreboval

chlorid mam od Jardy

PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2014 8:54 pm 
Administrátor
Administrátor

gorol píše:
kolik chloridu horecnateho se musi nasypat do vany aby to melo nejaky ucinek ? teda pokud to nejaky ucinek vubec bude mit, anebo radeji normalne himalaj + epsomka + sodu ( 30+30+30 ) ? jde mi o to ze sem byl vcera na bezne kontrole u dr a tam mi zjistila arytmii, tak mi natocila EKG ktere to potvrdilo, pichla mi horcik, a asi po deseti minutach se to zlepsilo, poslala me na kardio jenze tam maji mesic casu, uz kdysi sem to mel podobne a po brani horciku se to upravilo a pak sem udelaql tu chybu ze sem horick vynechal

jinak sem ted zacal brat horcik v tabletach ale je tu jeste nejaka pul kilovka chloridu tak bych to spotreboval

chlorid mam od Jardy

Tak dá se dávat do koupelí, ale jde celkem o plýtvání, lepší je aplikovat na pokožku hořčíkový olej, což se v zahraničí naprosto běžně používá, ale zde se o tomto postupu moc neví. Vezmete vrchovatou polévkovou lžíci chloridu hořečnatého cca 10-12 g a dáte do malé misky. Přikápnete minimální množství vody a gumovou stěrkou na nádobí třete tak dlouho, až se krystalky rozpustí a vznikne olejovitá tekutina. Tou pak stejně jako olejem na opalování namažete třeba celé nohy a necháte vcucnout, což trvá tak 15-20 minut. Poté znovu zaschlou pokožku namažete, tentokrát již pouze vodou, tím zbytky sole rozmydlíte opět na olej a necháte opět vcucnout. Následně pokožku osprchujete a celý postup můžete klidně zopakovat i třikrát denně. Pokud se vám bude zdát práce se samotným olejem problematická, on totiž dost teče, můžete do misky před roztíráním přidat ještě malou lžičku jedlé sody a pak vám vznikne po rozetření něco jako sádlo, které se nanáší snadněji než zmíněný olej. Tento způsob má tu výhodu, že se nedá předávkovat a průjem nevyvolává, pokožka si prostě vezme pouze tolik, kolik tělo potřebuje.

PříspěvekNapsal: čtv zář 18, 2014 1:16 pm 

Dobrý den pane Jardo, píšete - Já to takto v roztoku používám, dávám na celou PET láhev osmotické vody cca 1/4 -1/2 čajové lžičky himalájské soli a celou vrchovatou moka lžičku chloridu hořečnatého. Je to chuťově docela dobré a piji to každý den.
Chci se jen ujistit, kávovou lžičkou a moka lžičkou myslíte jedno a to samé? A pak se chci zeptat, k čemu je dobré přidání hymalájské soli, je to jen kvůli chuti, nebo to má i jiný význam?

PříspěvekNapsal: čtv zář 18, 2014 3:57 pm 

Jarda píše:
Tak dá se dávat do koupelí, ale jde celkem o plýtvání, lepší je aplikovat na pokožku hořčíkový olej, což se v zahraničí naprosto běžně používá, ale zde se o tomto postupu moc neví. Vezmete vrchovatou polévkovou lžíci chloridu hořečnatého cca 10-12 g a dáte do malé misky. Přikápnete minimální množství vody a gumovou stěrkou na nádobí třete tak dlouho, až se krystalky rozpustí a vznikne olejovitá tekutina. Tou pak stejně jako olejem na opalování namažete třeba celé nohy a necháte vcucnout, což trvá tak 15-20 minut. Poté znovu zaschlou pokožku namažete, tentokrát již pouze vodou, tím zbytky sole rozmydlíte opět na olej a necháte opět vcucnout. Následně pokožku osprchujete a celý postup můžete klidně zopakovat i třikrát denně. Pokud se vám bude zdát práce se samotným olejem problematická, on totiž dost teče, můžete do misky před roztíráním přidat ještě malou lžičku jedlé sody a pak vám vznikne po rozetření něco jako sádlo, které se nanáší snadněji než zmíněný olej. Tento způsob má tu výhodu, že se nedá předávkovat a průjem nevyvolává, pokožka si prostě vezme pouze tolik, kolik tělo potřebuje.

Chtěl bych se zeptat jestli je tento postup "pro každého". Když jsem to takto zkoušel, tak mě z toho někdy svědila kůže a zdálo se mi, že všechna sůl jen zaschla na kůži. Alergii žádnou si myslím nemám. Co dělat na lepší přijatelnost kůží? Jinak určitě mám hořčíku málo, takže to nebude od toho, že by tělo nechtělo další hořčík.

PříspěvekNapsal: sob zář 20, 2014 10:40 am 

Jarda píše:

co je to minimalni mnozstvi vody ?

PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2014 7:59 pm 
Administrátor
Administrátor

vadim píše:
Dobrý den pane Jardo, píšete - Já to takto v roztoku používám, dávám na celou PET láhev osmotické vody cca 1/4 -1/2 čajové lžičky himalájské soli a celou vrchovatou moka lžičku chloridu hořečnatého. Je to chuťově docela dobré a piji to každý den.
Chci se jen ujistit, kávovou lžičkou a moka lžičkou myslíte jedno a to samé? A pak se chci zeptat, k čemu je dobré přidání hymalájské soli, je to jen kvůli chuti, nebo to má i jiný význam?

To není to samé, čajová lžička a moka lžička se objemově docela dost liší. Moka lžička je ta úplně malá do malého šálku kávy. Přidání té soli je dobré jak chuťově, tak z hlediska doplnění minerálů.

PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2014 8:02 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Chtěl bych se zeptat jestli je tento postup "pro každého". Když jsem to takto zkoušel, tak mě z toho někdy svědila kůže a zdálo se mi, že všechna sůl jen zaschla na kůži. Alergii žádnou si myslím nemám. Co dělat na lepší přijatelnost kůží? Jinak určitě mám hořčíku málo, takže to nebude od toho, že by tělo nechtělo další hořčík.

Tak pro některé lidi s citlivou pokožkou může tento postup představovat po nějakou dobu trochu problém, ale to si sedne. Pokud jde o to vyschnutí sole na povrchu těla, znamená že jste dehydrovaný, prostě držíte v těle málo vody, jinak se drží stále rozpuštěná a mastná jako olej.

PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2014 8:04 pm 
Administrátor
Administrátor

gorol píše:
co je to minimalni mnozstvi vody ?

Pár kapek, chlorid hořčíku se velice ochotně rozpouští i v nepatrném množství vody na kaši podobnou hustému oleji.

PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2014 3:36 pm 

Dobry den rada bych se zeptala, jestli je lepsi popijet horcikovou vodu (ve forme citratu) v prubehu dne mezi jidli na prazdny zaludek anebo je lepsi ho brat s jidlem? Nejsem si jista, jestli nejak neneutralizuje HCL v zaludku jako treba soda?

A jak hodne ovlivnuje soda (misto kypricoho prasku) v domaci buchte nebo chlebu traveni?

Dekuji za odpoved

PříspěvekNapsal: sob lis 29, 2014 11:11 pm 
Administrátor
Administrátor

Jana5555 píše:
Dobry den rada bych se zeptala, jestli je lepsi popijet horcikovou vodu (ve forme citratu) v prubehu dne mezi jidli na prazdny zaludek anebo je lepsi ho brat s jidlem? Nejsem si jista, jestli nejak neneutralizuje HCL v zaludku jako treba soda?

A jak hodne ovlivnuje soda (misto kypricoho prasku) v domaci buchte nebo chlebu traveni?

Dekuji za odpoved

Tak pít do jídla je celkem nesmyslné, tedy raději mimo jídlo. Sice si zcela jistý nejsem, ale citrát podle všeho bude tlumit HCl. Soda je totéž jako kypřící prášek a to včetně účinků na trávení.

PříspěvekNapsal: čtv úno 12, 2015 3:14 pm 

dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Uz dlho studujem Vase rady na fore. Vcera som zacala prvykrat uzivat chlorid horecnaty. Do 1 l flase som dala 15 malickych odmerok z praskoveho vitaminu C z DM chloridu horecneho a vodu a stavu z citronu . To som pila cely den po troxu. Rano som vstala cela opuxnuta. Co si o tom myslite?Mozem este uzivat chlarid horecnaty alebo ako. Dakujem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]