gorol píše:
kolik chloridu horecnateho se musi nasypat do vany aby to melo nejaky ucinek ? teda pokud to nejaky ucinek vubec bude mit, anebo radeji normalne himalaj + epsomka + sodu ( 30+30+30 ) ? jde mi o to ze sem byl vcera na bezne kontrole u dr a tam mi zjistila arytmii, tak mi natocila EKG ktere to potvrdilo, pichla mi horcik, a asi po deseti minutach se to zlepsilo, poslala me na kardio jenze tam maji mesic casu, uz kdysi sem to mel podobne a po brani horciku se to upravilo a pak sem udelaql tu chybu ze sem horick vynechal
jinak sem ted zacal brat horcik v tabletach ale je tu jeste nejaka pul kilovka chloridu tak bych to spotreboval
chlorid mam od Jardy
Tak dá se dávat do koupelí, ale jde celkem o plýtvání, lepší je aplikovat na pokožku hořčíkový olej, což se v zahraničí naprosto běžně používá, ale zde se o tomto postupu moc neví. Vezmete vrchovatou polévkovou lžíci chloridu hořečnatého cca 10-12 g a dáte do malé misky. Přikápnete minimální množství vody a gumovou stěrkou na nádobí třete tak dlouho, až se krystalky rozpustí a vznikne olejovitá tekutina. Tou pak stejně jako olejem na opalování namažete třeba celé nohy a necháte vcucnout, což trvá tak 15-20 minut. Poté znovu zaschlou pokožku namažete, tentokrát již pouze vodou, tím zbytky sole rozmydlíte opět na olej a necháte opět vcucnout. Následně pokožku osprchujete a celý postup můžete klidně zopakovat i třikrát denně. Pokud se vám bude zdát práce se samotným olejem problematická, on totiž dost teče, můžete do misky před roztíráním přidat ještě malou lžičku jedlé sody a pak vám vznikne po rozetření něco jako sádlo, které se nanáší snadněji než zmíněný olej. Tento způsob má tu výhodu, že se nedá předávkovat a průjem nevyvolává, pokožka si prostě vezme pouze tolik, kolik tělo potřebuje.