jani píše:
Jendo, ten otlak je nejdřív jako povrchová otlačenina, pak se udělá strup, otok, vnitřní hnisání a tak to jde pořád dokola. Do vody kapu neaktiv. MMS samozřejmě, dávám 3 kapky asi na víc jak půl litra, píjí mi z toho 12ti kg fenky i 4kg kočena, takže to dávkování jsem dala takový jakoby střed. Kočena měla ATB, ta jsem jí dásně mazala DMSO, no má je pořád rudé, byla na zákroku na vet, odstranění zubního kamene, dostala jsem ji, je jí už 6 let, dásně jsou pořád dost zapálené ikdyž ve srovnání se začátkem o dost lepší, vet straší, že zkončí na kortikoidech, což bych ale nedovolila.
Sama beru už od 4.6 DMSO vnitřně, kolem sebe prej šířím uděsnej puch, momentálně se rozběhla debata na toto téma na foru u pramene. CHystám se zkusit DMSO i do očí.
Ahoj Jani,
pokud se to opakuje, je třeba zjistit délku periody. V případě délky periody 10, 14, 21 dní, jde s velkou pravděpodobností o parazitickou infekci. Tak buď farma odčervovadlo, bylinná přírodní odčervovadla (nejlépe nějaká přímo pro kočky) nebo homeopatika.
A pokud to nemá pravidelnou periodu, je to asi bakteriální infekce, také můžeš zkusit to DMSO i přimíchat do jídla. Osobně bych zvážil aplikaci AS pod kůži, rozložit dávku na několik míst, a podávat třeba i 3x denně.
S tou zevní očistou dásní pomocí DMSO, CDS apod. u zvířat opravdu nevím, v podstatě jde o to vyčisti prostor mezi dásněmi a zuby. člověk ten vydrží, ale co zvířata, to fakt nevím (navíc ta pachuť). Nápad dobrý, ale realizace bude asi pokulhávat.
Veterinář má pravdu, pokud infekci nezkrotíte
. Infekce se bude pozvolna šířit dál a dál. Až bude kočka natolik vystresovaná z bolesti v dásních, že nakonec budeš souhlasit s kortikoidy nebo usmrcením. Málo lidí nechá pobíhat svého mazlíčka po bytě šíleného bolestí.
Pozor na ten zápach, zatím co Tobě to nevadí, pro některé jedince to může být blízko hranice tolerance.
Jenda