Na českej stránke cez-okno.net bol uverejnený článok, ktorý hovorí o problematike cholesterolu.
Článok je tu :
http://www.cez-okno.net/clanok/choleste ... mment-6593Doktor Ladislav Šafránek tam okrem iného hovorí aj toto : "...Vysoká hladina cholesterolu Vás chrání před zničujícím účinkem překyselení organismu – to je to skutečné nebezpečí!..." (to "skutečné nebezpečí" myslel samozrejme úsmevne, myslel to ako nebezpečie pre zisky farmaceutického priemyslu a zdravotníctva ako takého)
Lenže ten nevedomý človek zároveň v poslednej časti článku píše túto nešťastnú vetu : "...Jídelníček bez masa, ryb, všech rychlých cukrů a alkoholu je opravdu velice zdravý způsob, jak se zbavit chronického překyselování organismu – spolu s hlubokým pravidelným dýcháním..."
Pán je asi pomätený, lebo z toho čo píše vyplýva, že aby mal človek dostatok cholesterolu v strave (a to pán Šafránek považuje za správne, proti čomu ja samozrejme nič nemám), tak musí konzumovať vlastne dokolečka vajíčka s maslom a syry s maslom, nakoľko energiu dodávajú buď sacharidy (ktoré pán doktor odporúča len v malom množstve), alebo tuky. Ale keďže pán doktor Šafránek odporúča VEGETARIÁNSKU STRAVU, tak to môžu byť v podstate len vajíčka, syry a maslo + trošku ovocia a trochu viac zeleniny...
Popravde, mne najlepšie z toho všetkého trávi mäso, a to hovädzie a bravčové.
Pán doktor je zjavne mimo, nakoľko nevie o tom, že mäso prekysľuje len v kombinácii s vyšším obsahom sacharidov v jednom jedle - mäso s chlebom, cestovinami, zemiakmi, ryžou.... VYZVAL SOM HO CEZ KOMENT (ktorý ešte nie je zverejnený), aby to v článku napravil..... Tak uvidíme.....
Tak pán doktor odporúča potraviny s veľkým obsahom cholesterolu NA TO, ABY SA PREDCHÁDZALO PREKYSLENIU ORGANIZMU, ale zároveň zakáže tie potraviny, ktoré ho obsahujú (mäso, ryby, masť, sadlo), s výnimkou vegetariánskych........
DRAHÝ PÁN DOKTOR, teórie vegetariánov sú založené NIE NA REALITE, ALE NA ICH ZÁUJMOCH..... S teóriou prekysľovania organiizmu mäsom prišli ONI. ALE TO NEPREKYSĽUJE MäSO, ALE KOMBINÁCIA VYSOKÉHO MNOŽSTVA BIELKOVÍN S VYSOKÝM MNOŽSTVOM SACHARIDOV.....
Takže keď si dá niekto väčšiu porciu napr. hrachovej alebo šošovicovej kaše, tak tam má okolo 40g bielkovín a 100g sacharidov !!! To sa rovná množstvu biekovín obeda, ktorý sa skladá zo strednej porcie mäsa a trochu väčšej porcie sachridovej prílohy (napr. hlavne cestoviny, ryža či pečivo, varené zemiaky). Stačí, keď si dá človek do tej hrachovej kaše trochu tuku (len idiot by ju jedol bez aspoň trošičky tuku),
A UŽ JE TO, ČO SA TÝKA MAKRONUTRIENTOV PRESNE TO ISTÉ AKO MäSO SO ZEMIAKMI, len v horšej kvalite. TAKŹE TU MÁTE PREKYSĽOVANIE Z HRACHOVEJ KAŠE, MILÍ ĽUDKOVIA.... Ale nie - pozor, prekysľuje mäso, to hovoríme my, vegetariáni, vegáni, a pritom to čo my konzumujeme, to neprekysľuje, to sú plody zeme, to sú zrná, to sú strukoviny a obilniny, to je v poriadku" Už ste si to všimli ??? .........
Vegáni a vegetariáni rozprávajú o tom, ako mäso prekysľuje organizmus, ALE V SKUTOČNOSTI PREKYSĽUJE ORGANIZMUS KOMBINÁCIA VYŠŠIEHO MNOŽSTVA SACHARIDOV A BIELKOVÍN V JEDNEJ POTRAVINE. Takže - mäso s tukom (najlepšie živočíšnym - LEBO TEN JE MäSU NAJBLIŽŠÍ, VEĎ TAKÝ TUK POCHÁDZA ZO ŽIVOČÍCHA, TAKŹE JE K MäSU TAKÝ TUK NAJVHODNEJŠÍ !!!), takže...MäSO S TUKOM NEPREKYSĽUJE !!! .......... ALE PREKYSĽUJE TO, ČO TÍ HLUPÁCI KONZUMUJú MIESTO TOHO "JEDOVATÉHO PREKYSĽUJÚCEHO RAKOVINOTVORNÉHO MäSA" ( ), A TO ICH OBILNINY A STRUKOVINY, alebo väčšie dávky ovocia plného kyselín.....