Biggby píše:
Velice Vám děkuji za příspěvek. Věřím, že z přežírání to nemám. Kalorie mám spočítané a vždy vycházím mezi 1800 - 2000kcal na den (někdy i nížší).
Bohužel nemohu posoudit kolik kde mám tuku, ale nejsilnější jsem přes zadek a nohy, přitom v obličeji vypadám celkem normálně. Pokud se nepletu, tak mi test na kortizol dělal obvodní lékař a řekl, že je to vše v normě. No už dlouho jsem nebyl na kontrole se štítnou žlázou. Když tam jdu, tak mi udělají jen sono štítné žlázy a veznou mi krev. No nikdy mi neřekli, na co tu krev berou.
Celkem bych byl i rád, kdyby to bylo tou špatnou štítnou žlázou, protože když se podívám, co vše snědí mí vrstevníci, tak bych oproti nim měl být tyčinka. No příroda dokáže být krutá a já přibírám jen tím, že se dívám co jedí
.
Mohl by jste mi prosím upřesnit ty testy na výkonnost štítné žlázy? Na endokrinologii jsem objednaný až na konec srpna.
Snažím se toho denně vypít co nejvíce. No nanejvýš dám 3l, pak už je mi špatně jen při pohledu na vodu. Minerálky a slazené nápoje jsem úplně vysadil z jídelníčku, takže od těch mi nehrozí už nic.
Test výkonu štítné žlázy
Měří se teplota vpravo pod jazykem rtuťovým teploměrem. Pokud není rtuťový, tak použijte galiový, nebo lihový. V případě, že nemáte jiný teploměr než digitální, tak měřte několikrát těsně po sobě a je potřeba vypočítat průměr hodnot. Digitální teploměry jsou zdaleka nejméně přesné a jsou spíše ideální na hod do dálky.
Měření provádějte v následujících intervalech:
Ráno těsně po probuzení, ještě v leže v posteli
Těsně před snídaní
Cca 30 min po snídani
Těsně před obědem
Cca 30 min po obědě
Těsně před večeří
Cca 30 min po večeři
Těsně před spaním
Hodnoty si zapisujte do přehledné tabulky, ideálně po dobu dvou, nebo tří dnů. Všech 8 hodnot v průběhu dne by nikdy nemělo klesnout pod 36,5 °C u zdravého člověka a nikdy by neměla teplota klesnout po jídle. Pokud tomu tak je, je evidentně problém ve funkci štítné žlázy a je třeba ji zrychlit.
Pokud to bude blbě, tak si dojděte ještě do laboratoře a nechte si udělat TSH a T4 volný a T3 volný, případně i T3 vázaný, pokud bude jinak vše v pořádku.
Ceny si prohlídněte na níže uvedeném odkazu předem a pokud budete vyšetření dělat v jiné laborce vždy se ptejte, ceny se totiž mnohdy zásadně liší, dokonce i v násobcích.
http://synlab.cz/fileadmin/standortseit ... 082012.pdfPokud si budete testy dělat u Synlabu, je možno požadovat i duplicitní zaslání výsledků na moje IČP: 99000266 pod nímž jsem u nich veden. Jejich svozová služba mě výsledky většinou již následující den doručí, což je jednodušší než mě je přeposílat. U ostatních laboratoří je třeba si výsledky vyzvednout oscanovat, poslat mě na email a pak zavolat.