Kometa píše:
Myslím, že se stravuju tak středně slušně - hodně ovozelu, vody, oříšků, semínek, obilovin a luštěnin, žádné maso, pšenice, nic smaženého, neužívám žádné léky, udržuju si pH ... na druhou stranu ale i hodně mléčných výrobků, tak 1-2 kávy denně, malé ale časté dávky alkoholu (sklenička večer na pohodu, ale neopíjím se), něco sladkého. Párkrát do roka pozobávám chlorelu, spirulinu, aloe, macu a pod. - takže myslím, že se vyloženě nezanedbávám, byť by to samozřejmě mohlo být mnohem lepší.
No a jaké je ale mé překvapení, že mě po ostropestřecové kaši (hodně husté, jen jsem použila trochu kokosového a řepkového oleje na spojení, jiné tuky jsem doma neměla) dost silně bolí hlava, ačkoli obecně na bolesti hlavy prakticky netrpím. Stalo se to tu někomu taky? Dávám si lžičku a vnímám to i ve spánku, jak bolí. Přešla jsem na půl a je to stále. Přitom před asi 4 lety jsem to užívala taky a bezjakýchkoli vnímaných efektů (pozitivních či negativních). A v zimě jsem měsíc užívala ostropestřec v tabletách a taky nic.
Kokosák likviduje malé šmejdy a plísně, což může problém vytvářet, ovšem pouze dočasně do vyčištění těla a řepkáč oslabuje štítnici, tedy ten bych nebral, ale spojitost s bolestí hlavy mě nenapadá.