Pane Jardo a co kdybych drzela pust? Zkousela jsem to uz pred rokem a pul a slo to. Nejdriv jsem si rikala, ze to jen tak prubnu, treba jenom tak ze 5 dnu, ale protoze me bylo fajn, nepocitovala jsem zadne vysileni, toceni hlavy, zadny hlad a nic, tak jsem si stale rikala ....tak jeste zitra a pak se budu zase pomalu vracet zpatky. Tak jsem se dostala az k 12. dnu, jenze to k nam prijeli nasi kamaradi a ti do me zacali hucet jak je to nebezpecne, jak muzu zkolabovat a kdesi cosi, a tak dokonale zblbli meho manzela, ze me prosil abych se na to uz vykaslala. Nechala jsem se ukecat. Ihned po pustu jsem nezpozorovala zadne zmeny, ale az tak po 3 mesicich jsem si vsimla, ze muj ekzem najednou sam zmizel, mocove cesty uz me pak taky nebolely pri curani, ale co nechapu tak to, ze me po 2 mesicich po tom pustu zacaly silene padat vlasy. Spravilo se to az po doplneni vitaminu. A mimochodem, tedka me zase zacaly vlasy padat a ja nevim jestli to dela ta candida, nebo odbarvovani vlasu (zmenila jsem znacku barvy). nevim ktere vitaminy jsou na to dobre. Pojidam zinek, selen, biotin, horcik, kurkumu, omegu 3, B6, cesnek, papayu, MSM, piju solanku z himalajske soli, ted k tomu budu pridavat jeste to HCL a collagen .....uz si pripadam jako ve spitale, furt myslet na to co mam kdy jist a nezapomenout na to. Tak jsem pred chvili premyslela, jestli ja to paleni te zahy (je to jen takovy naznak, neni to jako normalni paleni zahy) nemam nahodou z tech vsech tabletek, ktere stale do sebe cpu, vzdyt do te doby jsem nemela nikdy takove priznaky. Co jsem presla v lednu na zdravejsi stravu, tak me postupem casu vymizelo nafukovani, prdiky uz taky zmizely, zaludek me nikdy nebolel vubec z niceho, stolice zacala byt paradni. Jeste pred mesicem jsem tvrdila kamaradce, ze muzu pokroupat treba i hrebiky a nebude me to s zaludkem nic delat. Vcera rano jsem to zacala sledovat a zjistila jsem, ze horcik a B6 me nic nedela, to je v pohode. Ale vzala jsem si zinek a uz to zacinalo, takze jsem vcera uz pak zadne vitaminy nevzala a cekala jsem co se bude dit dal. A protoze mam dneska dalsi ocistu jater, tak jsem vcera jedla jen jablka a meloun a nevzala jsem si ani to HCL, protoze jsem si rikala, ze si musim nejdriv sehnat k tomu ten collagen ...a svete div se ....me nic vcera pak uz cely den nebolelo, dneska jsem nevzala vubec zadny vitamin (ani nemuzu kvuli te ociste, to by bylo zbytecne) a je me fajn. Takze ja ten zaludek mam zrejme rozhaseny bud z toho zinku a mozna ze i z nektereho dalsiho doplnku. Tak tedka si tady delam soupis, pisu si do bloku jakou zeleninu bych mela jist abych nemusela jist tolik umelych pataku. Nejvic doma jime brokolici, asparagus, zelene lusky fazolky, kvetak, okurky, mrkev, cukiny, zazvor, repu, ale ja to neodstavnuju. Cesnek miluju ale nemuzu ho moc casto jist syrovy abych nesmrdela (2x tydne softball, 1x kickball), tak jsem si poridila cesnek v pilulkach, ale to asi neni nic moc, neni nad syrovy cesnek. Cerstve bylinky mame na zahrade, taky habaneros a jalapenos. Ze bych mela nejaky stres se neda rict, tak nevim co se to se mnou deje? Neco delam blbe, ale co? Nemela bych si prece jen zopakovat ten pust? Jen doufam, ze neprijdu o vsechny vlasy.