Na túto jednoduchú a vkusnú jogurtovo-ovocnú maškrtu, ktorou urobíme radosť nielen sebe ale aj deťom aby papuškali surové ovocie, potrebujeme:
Suroviny: 4 biele jogurty, 1 téglik tvarohu, nasekané mandle, 2 kiwi, 1 banán, pár plátkov ananásu, čokoláda (alebo niečo iné podľa chuti a vkusu) na ozdobenie.
Postup: Tvaroh a jogurty zmiešame, osladíme (podľa vlastného výberu vanilkovým cukrom, medom, melasou, javorovým sirupom, stéviou a pod... alebo nesladíme vôbec
) . Na dno pohára vložíme na kúsky pokrájané ovocie, zalejeme jogurtovou zmeskou, znova navrstvíme ovocie a končíme jogurtovou zmesou. Na záver celý dezert posypeme strúhanou čokoládou a mandľami.
(miesto čokolády sa dá posypať najemno pomletými nepraženými kakaovými bôbmi, vrch zdobím aj ovocím, aj čoko tenkými dlhými tyčinkami podľa toho, čo mám) Podávame vychladené.
Ak sme už pokročili, tvaroh a jogurt si vyrábame sami napr. z kozieho čerstvého mlieka
Ak chceme jogurt hustejší tzv. gréckeho typu, nalejeme ho na husté sitko alebo gázu a necháme odkvapkať