Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na Váš názor na veci ktoré rieši moje telo...už som aj stratila energiu to riešiť sama,pretože stále to ostane nevyriešené...A možno že keď to napíšem tak sa mi to aspoň urovná v hlave
Začnem úplne od začiatku,možno niekto kto rieši podobné veci sa v tom nájde a budeme si predávať informácie navzájom
Mám 23 rokov a začala som si všímať že niečo nie je v poriadku asi tak pred dvoma rokmi..Predtým som sa živila,ako som si vtedy myslela zdravo...nejedla som maso,mlieko,bielu múku, vajíčka...Pokiaľ sa pametám základ stravy u mňa tvorila zelenina predovšetkým čerstvá..neskor som nejedla ani ovocie...a jedla som veľa tofu, niekedy strukoviny..ako príloha fungoval kus kus,alebo pohánka...takto som fungovala asi rok, predtým som nejedla maso asi 3roky, ale neobmedzovala som sa v mliečnych výrobkoch...Odvtedy čo mi okolie hovorilo že vyzerám veľmi chudo a že sa strácam...čo aj bola celkom pravda pametám si že som vážila 49kíil pri mojich 165cm...som začala jesť mliečne výrobky...a o trochu neskôr aj múku,cestoviny,zemiaky... Vtedy sa začala prejavovať plynatosť, a hlieny pri stolici....myslela som si že telo si len musí zvyknúť na novú stravu a nevšímala som si to...zároveň prišiel nový partner, a začala som pociťovať bolesti v podbrušku, a zdola dráždenie a vystreľujúcu bolesť...keď sa objavili výtoky gynekologička diagnostikovala mykózu, predpísala tabletku a ja som porušila svoje zásady, a nechala som si predpísať antikoncepciu.. svrbenia som sa zbavila aj za pomoci aniónových vložiek, no občas som stále cítila bolesť v podbrusku a bolesť na povrchu pošvy....obvodná si myslela že je to cystitída, nasadila mi Biseptol..dvakrát...bez kultivácie moču...
ja sama som vtedy nevedela či sa jedná o zápal MC, nemala som predtým tú skúsenosť...myslím si že sa jednalo stále o gynekologický problém...Po troch mesiacoch uzívania antikoncepcia som s nou skoncila, stále som občas pociťovala dráždenie zospodu, potom nasledovalo svrbenie až som skončila so skutočným zápalom MC na pohotovosti (odvtedy viem čo je to za pocit
) dali mi nejaké chemoterapeutika, načas to bolo v pohode ale potom sa znovu opakovalo to isté..snažila som sa to stále podchytiť doma brusnicami,uro cajmi, tea tree olejom, kúpila som si aj aloe vera gél,aplikovala som si ho lokálne...ak to bolo velmi zlé tvrdohlavo som nesla ku gynekologicke a kupila som si v lekárni antimykotiká ...načas sa to stále polepšilo (nemyslím si že som si počínala správne)..naposledy som nepríjemnú uro infekciu prekonala v lete kde som znovu brala sulfónamidy a tiež antimykotiká...takže môj poznatok z toho obdobia bol že sa u mňa držia kvasinky a oni mi spôsobujú aj uro infekcie..prestala som najprv jesť cukry,no ostatné veci som jedla naďalej, stále ma nafukovalo, stále sa niekedy objavoval hlien v stolici....až raz sa mi z konečníka vylúčil tuk vo forme orandžového oleja
..išla som k mojej obvodnej ale az po dvoch dnoch...sono bolo ok, stolica bola ok bez krvácania bez oleja...ale to som už dva dni jedla len ovsené vločky a všetko zo mňa asi vyšlo...Pametám si že som deň predtým jedla špagety s mozzarelou,bazalkou s olivovým olejom a paradajkami...Chvíľu som sa stravovala bez mlieka,mucnych výrobkov ale potom som znova začala jesť tieto veci a pomaly som začleňovala aj maso..pretože som znova výrazne schudla pretože sme mali rodinnú krízu...ale tak nejak som vytušila že mi nerobia dobre mliečne výrobky a múka..stav sa mi po nich dosť zhoršil a príznaky boli čoraz horšie (kŕče v bruchu,plynatosť,páchnuce stolice, aj plávajúce na hladine...ku koncu sa mi aj tocila hlava zo syrovej bagety) takže som ich pomaly vyčleňovala...druhý krát mi vyšiel tuk z konečníka po obžerstve v Tatrách kde som deň predtým mala ráno praženicu (s rožkom) na obed bryndzové halušky so žinčicou a na večeru rybu...tuk zo mňa vychádzal ešte dva dni...odvtedy som si povedala že mi to stačí a začala som sa úplne vyhýbať mlieku,múke...ale jem o to viac masa...prišla som na to že mi moc nerobia dobre zemiaky,kysla kapusta ma strašne nafukuje...viac menej som dodržiavala protikvasinkovú diétu,brala som oregáno,pila som lapacho, posilnovala som si oblicky s renolom...základ stravy zelenina...a ked som nemala co jest radsej som si nedala nic..a tam som urobila chybu pretože som schudla na 47kíl...podráždenie sa mi sem tam vracalo ale bolo to lepšie...ked som však na váhe uvidela to číslo, uplne som sa zhrozila...odvtedy jem maso alebo vajíčka každý deň, nedávam si tak pozor na cukry, nemyslím že si sladím veci ale med, sójové mlieko z krabice ,ovocie a také veci používam... vidím nekončiaci kruh pretože som bola na výteroch, boli negatívne, zneistela som či vôbec mám premnoženú kandidu...najnovšie mi urgentne z ničoho nič treba na wcko...veľmi naliehavo..pár krát sa mi stalo že mi ušli zo dve kvapky moča...som z toho všetkého na nervy
ale viem si ešte zachovať chladnú hlavu takže sa nevzdávam,začínam posilňovať panvové dno, premýšlam o návšteve imunológa,alergológa,gastroenterológa, našla som si milšiu gynekologičku
hoci neviem či sa niečo porieši, zatial ma len návštevy lekárov zakaždým sklamali, alebo skryli problém na malú chvíľu...Spomínala som že z krvi mi zistili alergiu na mlieko, celiakiu nie, ale mamina a babka majú alergiu na obilniny takže asi som niečo podedila...
No napísala som Vám hotový sloh, dúfam že to nezoberiete negatívne, potrebujem sa poradiť čo si o tom myslíte, zvoliť postup ako by som asi mala stravovať aby som už viac neschudla, aby som dala telu čo potrebuje, hoci ja už nie som si istá čo potrebuje...
ale ďalšie vodítko ked som si nie istá či ide o kandidu je že ak mám výtoky a po užívaní probiotík zvyčajne zmiznú...hm...
Stretli ste sa niekedy s tým olejom z konečníka? Lekári nevedia čo si o tom majú myslieť
Môj jedálníček pozostáva zvyčajne z nejakej teplej kaše na ráno (pšeno,pohánka,kukurica v sójovom mlieku) ak mám čas medzi obedom si dám nejaké ovocie, na obed zeleninu s nejakymi bielkovinami (vajíčko,maso,šunka) tiež poobede si dám orechy, na večer zelenina,ovocie...a mám 49 kíl ako na začiatku..ťažko mi je pribrať...stolica sa líši..niekedy mám každý deň, niekedy obdeň, tenšie malé kusy, niekedy veľmi smrdí...niekedy je ľahká,svetlá...testy z krvi na celiakiu negat,ale v tom case som už nejedla lepok takže nvm či sú objektívne...
Mohli by ste mi taktiež poradiť ako správne pribrať? Rozmýšľala som nad bravčovou mastou...no nvm príčinu toho vylúčenia oleja z čreva...už sa bojím experimentovať...
Ďakujem že ste si prečítali celý moj príspevok, ďakujem aj za prípadne odpovede.