Basia.m píše:
Dobrý den.
Můžete mi prosím pomoct, zda-li lněný olej používám správně? Nejím mléčné výrobky, tak si přípravuji:
NA SLANO
- kulatozrná celozrná rýže+ lněné sem.(rozdrcené)+ olej+ cibule nebo česek nebo pórek
NA SLAKO
- - kulatozrná celozrná rýže+ lněné sem.(rozdrcené)+ olej+ med a teď dávám ořechy nebo kokos/ slunečicové sem./karob/ dýňové sem.
Je toto OK? Můžu dát dosladké verze i ovoce?
Děkuji moc za pomoc, trpím RA a mám 3.stup RA v koleni...takže nic moc (hrozí mi náhradou), ale já se snažím jak jenom můžu. V případě, že máte zkušenosti co jiného pomáhá RA, tak budu určitě ráda:). Děkuji, hezký víkend, bara
Tak to asi nebude ideální postup, lněný olej se velice špatně vstřebává, pokud není navázán na sirné proteiny třeba v tvarohu, což je zde dost podrobně probráno v sirné patlanici. Navíc obilí a cukr, ovoce, nebo med dost dobře kvasí, což zase zvyšuje kyselost v těle a zhoršuje váš problém. Nasadil bych hořčík, kolagen, kyselinu hyaluronovou, čerstvé šťávy, ideálně ze zelených kytek, třeba pít zelený nápoj a udělat si pokud možno kompletní laboratorní výsledky k dané problematice a dle nic se pak řídit. Jinak velice dobře funguje vitamín B3, ale pouze ve formě niacinu, který má i určité vedlejší účinky, tak si o tom trochu přečtěte, dokonce jsem nedávno na toto téma psal článek v Receptech prima nápadů.