mam jednu otazku ktoru som za par mesiacov stale nepochopil neviem preco asi mam nizsie IQ
Budem pisat ako som to pochopil v bodoch a k tym bodom mi napis ci to chapem spravne alebo nie .
1. V tele su dve prostredia kysle a zasadite .
2. Kysle je potrebne v zaludku a zasadite v crevach .
3. Existuju kyselinotvorne potraviny ( Su to bielkoviny a sacharidy ci len cukre ? )
4. Existuju zasadite potraviny tuky a zelenina ?
5. Co to znamena ked su kyselinotvorne znamena ze potrebuju kyselinu zaludocnu na spracovanie alebo ze kyselinu vytvaraju ?
6. zasadite nepotrebuju kyseliny ale prave naopak zaludocne kyseliny potlacaju ?
7. Preco sa odporuca k masu ( bielkovinam ) ktore potrebuju kyseliny pridavat tuky a zeleninu ? ( ved tie kyseliny potlacaju nie ? ci to je tak ze potlacaju kyseliny az v crevach ci ako ?
8. cital som ze neni dobre kombinovat sacharidy s bielkovinami , preco ved obidve potrebuju kyseliny na spracovanie ?
9. citron vytvara zasadite prostrenie ? alebo neutralne ?
som z tejto temy zufali a myslim si ze je velmi dvolezita preto sa o nu zaujmam som z nej mimo uplne , ak by si bol taky dobry a rozpisal mi to tu lebo sa v tom vobec nevyznam . kludne rozpis aj na hodinu citania (vtip )
Dakujem
http://www.mudrasova.eu/zasadotvorne-a- … potraviny/ co hovoris na tuto tabulku ?
10. citron vytvara kyselinu v zaludku ale posobi zasadito ? tomuto nechapem .
11. zelena fazulka je kyselinotvorna , bol som v tom ze kazda zelenina je zasadotvorna ...
este ma k tomu zaujma naco je delena strava , lebo aj nejaka sacharidy su kyselinotvorne , a pointa je si to rozdelit na kyselinotvorne a zasadotvorne nie ,?