Veronika83 píše:
Aha, já myslela, že alespoň ty mandle nevadí...vždyť mandle se můžou ne? Problém je, že mám opravdu děsný hlad a jsem uplně vyřízená. Fakt nevím, co mám jíst a zelenina mi nestačí. Já se tady nechci litovat, ale proste já jsem podrážděná od rána do večera, všichni se cpou a já mám hlad a ještě je mi zle. Existuje nějaké jídlo, které se může na kvasinky a zasytí aspoň na dvě hodiny? Navíc jsem se od tofu a tempehu zase vrátila k masu a to mi taky nedělá dobře...prostě mi nedělá dobře už asi nic
Jinak miso si vařím svoje, vývar, zelenina, miso pasta, umeocet. Shoyu jsem přestala dávat, když jsem zjistila, že živí kandidu.
Co treba toto?
Jakoze "Bramborova kase" delam si ji i z kvetaku)
garbanzo beans uvarene, troska vody (nekdo pouziva ten vyvar z toho garbanza, ja ne, ja ho vylevam), kokosovy olej, cesnek, sul, cibulka, petrzelka
A nebo si udelej z garbanza treba Hummus. Ten te taky zasyti. Ale me zasyti i napareny kvetak, brokolice, syrova nastrouhana repa, mrkev, stonky rapikateho celeru, redkvicky, kedlubny, okurky, taky si k tomu pridej, syrove zeli, kysane zeli, mrkev, rajcata, syrove kelove listy (kale listy). Ja si z toho kombinuju ruzne michane salaty. Dam od kazdeho trochu, pridam syrove mandle (predem namocene ve vode), seminka a vydrzim z tohoto dost dlouho zasycena.
Hummus
garbanzo beans, uvarene
olivovy olej (ja to redim vodou a davam si olivovy olej az nahoru, az kdyz to jim)
cibule, cesnek, citron. stava (ja pouzivam jablecny ocet)
kmin, sul, pepr, cervena sladka paprika, oregano, nebo nejake jinsi bylinky, jalapeno ....nebo co mas rada si tam dej, to je na tobe.
Guacamole dip
Avokado, rajce, cesnek, cibule, jalapeno, cilantro, sul, citr. stava
----------------------------------------------------------------------------------------------
MASO (Dr. Norman W. Walker)
Bílkovina, ze které se skládá maso zvířat, ryb a drůbeže, byla vybudována z organických, živých atomů zvířecího krmiva. Jejich maso je plnohodnotná bílkovina. Aby však mohlo naše tělo živočišnou bílkovinu strávit, musí si ji nejdřív rozložit na původní aminokyseliny a potom z nich vytvořit svoji vlastní bílkovinu. Většina lidí je přesvědčena, že maso je pro výživu lidského těla nevyhnutelně nutné. Za prvé je maso otrávené, protože strašným strachem před porážkou vyplaví nadledvinky „jed“ do krve zvířete. Za druhé je toto maso mrtvý produkt, který se okamžitě po smrti zvířete začne kazit. Mimo to se maso a aminokyseliny dále ničí horkem při vaření a pečení. Protože většina lidí jí denaturované potraviny, a přes to dál žije, je těžko je přesvědčit, že molekuly v naší potravě musí být živé, organické, aby naše tělo mohlo být vitální a zdravé. Neživé, anorganické molekuly vedou k degeneraci a zanikání těla.
Život je produkován životem a to platí také pro molekuly v naší potravě. Jestliže jsou molekuly v aminokyselinách živé,organické, splní svoji úlohu. Jsou-li však porážkou zvířete nebo vařením potravy zničeny, ztratí své vitální vlastnosti, kterými měly podporovat činnost aminokyselin. Všechna zelenina a ovoce obsahují nutné živoucí molekuly, ze kterých si může organizmus vytvořit aminokyseliny. Lidské tělo nemůže využít ve svůj prospěch žádnou „plnohodnotnou bílkovinu“ jakéhokoliv masového výrobku. Může získat ty nejlepší molekuly z čerstvé zeleniny a její šťávy a vytvořit si z nich životně důležité aminokyseliny a bílkovinné látky. Konzumace masa nebo ostatních masových výrobků a extraktů vede k nahromadění nadměrného množství kyselin, z nichž je kyselina močová nejškodlivější. Svalovina ji přijme asi tak, jako houba nasákne vodu. Jakmile nahromadění kyseliny močové dosáhne bodu nasycení, kyselina vykrystalizuje a její krystalky způsobují bolesti při revmatizmu, dně, neutritidě, ischiasu a pod.