Hakunamatata píše:
Dobrý den,
dva roky jsme se snažili o dítě přirozenou cestou, což se nezdařilo. V lednu a v únoru jsme podstoupili dvě inseminace s hormonalnimi injekcemi také bez úspěchu. Je mi 26 a můj partner má ucházející spermiogram, já sama mám také všechny výsledky v pořádku, nemám nadváhu ani žádné vážné nemoci.
Dva roky nejím lepek, přes rok cukr a půl roku mléčné výrobky (s výjimkou tibetské houby)
Doplňuji vitamíny: C, Zinek s mědí, hořčík, B6, B9, B12, E, D, jód, pangamin, chlorella, kotvičník, maca...
Minimálně hodinu denně venku sportuji, nemám stresující zaměstnání, přes rok dělám klystýry, sankhapraksalany, týdenní hladovky, očisty...
Piju bylinkové čaje, hlavně kontryhel, jablečný ocet, sleduji pH tak, aby jednou za den vystoupalo alespoň na 7,5
Stravuji se velmi zdravě - 80 % syrové stravy, ovoce, zelenina, ořechy, maková mléka, často lněná semínka, ostropestřec, každý den cca litr zeleninové šťávy
Existuje něco, co byste mi ještě doporučil dělat?
Ještě bych podotkla, že od doby, kdy jsem se začala stravovat zdravěji, asi už rok a půl mám o mnoho silnější a bolestivější menstruaci a cyklus se mi zkrátil na 22 dní.
Děkuji
Pokud máte silnější a bolestivější menstruaci, tak podle všeho nemáte správně fungující střeva, nebo jde o nějaký hormonální rozvrat. V případě, že stolice není ideální, je třeba restartovat střevní mikroflóru a pokud ideální je, asi bych zkoumal štítnou žlázu, pomocí měření bazální teploty, nebo laboratorně a překontroloval i stav ostatních hormonů.