Dobrý deň , rozhodol som sa napísať na toto fórum z toho dôvodu , že lekári ma považujú za zdravého človeka a ako inak ako príčinu mojich tráviacích ťažkostí udávaju psychický pôvod a stres .Jedine čo sa u mňa našlo bolo duodenogastrický reflux (jazierko s prímesou žlče v žalúdku)...takže v podstate neviem čo mi je , takže niečo o mne a o mojej "chorobe" :
Vek : 17 r.
výška : 175 cm
váha : 56 kg (odkedy mam problemy , schudol som 6 kg , - z 62 kg )
Stres: Stresujem sa málokedy , školu ,i keď gymnázium beriem s nadhľadom
Trvanie : približne 9 mesiacov (zač.jún 2012) až dodnes
Príznaky (chornické) : pálenie žalúdka,nafúknutosť , pocit plnosti , zápcha (max 5 dni bez stolice) , slabý pocit hladu- asi o 6 hodín po poslednom jedle začne občas škvrkať v bruchu ;; málokedy pocit smädu - a aj keby som bol smädný tak nevypijem pretože som plný,teplé až horúce brucho s červenými fľakmi
Príznaky (občasné) : pískanie v ušiach ; slabosť ; točenie hlavy ; nevoľnosti po prebudení (preto nejem večer - maximalne do 18:00) ;prelievanie v žalúdku/črevách ; ak sa prejem , alebo niečo sladké : tak mi pride veľmi zle = obrovské nevoľnosti,sucho v ústach,triaška nôh,podlamujú sa mi kolena
Liečba (farmaceuticke sra*ky) : Ganaton , Maalox ,Helicid - samozrejme nepomohli ani náhodou
Liečba (alternativne) : MMS - bral som to nepravidelne, kvôli škole (nemal som na to čas) a jednak to chuti hrozne (čo som neskôr vyrešil jedlou sodou)-nedostal som sa nad 3 kvapky = prišli hnačky
-bral som aj riedenú HCl 3,5% (od toho bude aj moja otázka na záver)
-enzýmy : Kreón - nepomohlo to , žiadna zmena (mal som po tom zápchu akurát)
Stolica : objemná,hnedá, niekedy aj sivo-hnedá
Čo mi robí dobre: ak sa cítim zle,alebo som plný,nafúknutý , alebo mam pocit že mi jedlo v bruchu jednoducho stojí , tak si ľahnem a je mi o niečo lepšie
Nálezy (lekárske) : helikobakter - protilatky v stolici + tkanivo zo žaludka = Negativne ; Celiakia(myslím že to diagnostikovali z moču alebo zo stolice) - negatívne , + mierny deficit Fe ; Odber stolice na plesne : negatívne
Vývin choroby :(ešte pred vyvrcholenim choroby v juni 2012) postupne sa začali objavovať nevoľnosti po jedlách,pocity plnosti,ráno som neraňajkoval pretože mi bolo dosť zle - akorát som vypil pohár teplého mlieka s Grankom a cukrom a raňajky v podstate až v škole (desiata) , pocity plnosti , v tom období som bol aktívny , hrával som futbal , až postuplne som nevládal bežať a šprintovať... po pár rýchlych krokoch som bol zadychčaný a prichádzalo mi aj trochu nevoľno od žaludka; taktiež mi začalo byť oveľa viac zle v aute , nemohol som vydržať ani 20 minút v aute , nie to ešte na zadnom sedadle... samozrejme každa jazda = kinedryl
Počas choroby som si všímal že veľmi málo pijem (niekedy nevypijem ani 1 liter denne) , a že v podstate som plný aj z vody
Zlepšenie : celkovo sa cítim určite lepšie ako pred 8 mesiacmi , ale trápi ma stále nafukovanie, pocit plnosti , pálenie žaludka (reflux z dvanastnika do žaludka) ; +stále jedávam maximálne do 18:00
Otázky : 1. Môže to byť celiakia ? (aj napriek negatívnemu výsledku z vyšetrenia)
2. Môže to byť nedostatok HCl v žalúdku ?
3. Ak áno , je normálne aby mal 17 ročný chlapec nedostatok HCl ?
4. Ak je to nedostatok HCl , mali by príznaky zmiznúť hneď pri jej doplňovaní pred a po jedle ?
5. Ak by nemali zmiznúť hneď , kedy by som mohol očakávať zlepšenie ?
Čo si myslíte? Čo mi poradíte ? Len prosím nevravte že je to psychického pôvodu