miram píše:
Vis co se me stalo v lednu? Objevila jsem tyto stranky a od 21. ledna jsem zacala drzet poctive candida dietu. Jedla jsem zeleninu pokud to slo, tak co nejvice syrovou, no a co jist syrove neslo, to jsem trochu naparila. Z ovoce jsem jedla pouze zelena jablka. Uz po 4 dnech me zacala pobolivat hlava, na coz jsem nikdy predtim netrpela a ja jsem si pomyslela ....aha! tak toto jidlo me asi sedet nebude, zrejme to bez masa, chleba, atd nepujde, asi proto se citim tak divne a boli me hlava. nebyla jsem jaksik ve sve kuzi. Ale kazdy den jsem si rikala, ze jeste pockam a uvidim co bude dalsi den a kdyz, tak ze to proste zapichnu a vratim se ke staremu zpusobu stravovani. Tak jsem to stale protahovala, az z toho byly dva tydny. Pak se me udelalo jeden den ale tak strasne spatne, jako bych mela nejakou strevni koliku. Silene krece, motani hlavy, ale nastesti jen asi tak 20 minut to trvalo a pak to ze me vyletelo. No neuveritelne co jsem videla a taky citila! To ve me muselo byt hrozne dlouhou dobu, takove 100 lete cernisko, plna misa toho byla, mela jsem strach ze jak splachnu tak to pretece, no hruza. Smrad jako v Carihradu. Ale jaka uleva potom prisla! Citila jsem se tak lehka, jako nikdy v zivote, hlava okamzite prestala bolet.
Cistit jsem se zacala teprve az po tomto neprijemnem zazitku, az jsem si to tady vsechno dukladne precetla a kdyz tedka o tom tak premyslim, tak se me zda, ze ta zelenina me tehdy procistila taky tak jako sanka, mozna ze jeste lepsi. Je to sice neuveritelne, ale ja jsem se ani po zadne ocite jater a zlucniku zatim necitila az tak fantasticky, jako tehdy po te ociste zeleninou. Na to nikdy nezapomenu, to bylo jako bych se zbavila nejakeho balvanu, ktery me uvnitr tizil. Byla jsem najednou takova uvolnena a lehka, to se tezko popisuje, ale snad me rozumis.
No jasně že rozumím.
Já právě mám sračku docela často. Buď si vemu nějakej divnej mix jídel, nebo třeba dvakrát to MMS, nebo prostě piju moc vody... A proto možná i ten půst jsem prošel tak v pohodě, i přesto že ostatní mluví o klystyrech aatd.
Prej ta 40tka půst by měla udělat se střevy to samé, vyčistit je a vyhodit to. A to co popisuješ se zeleninou je vlastně takový lehčí půst. A hlava bolí, protože tělo uvolnuje a vyplavuje ty toxiny. A pak je vyhodí střevy, kudy jinudy no. Stejně jako já měl stolici zbytkovou po 33dnech bez jídla(!!). Prostě tělo to vyloučí no. Ale ta moje byla uplně normální. Jako trocha víc žluči, byla dožluta, ale pevná...
Ale je pravda, že ze mě někdy vyletí taky pěkný hnusy, ale ty černé z obrázku zatím nikdy. Možná opravdu ty průjmy, at už jsou vyvolané zdravě (půst, ŠP,...) nebo nezdravě (nezdravé stravování, atd), tak prostě udělají stejnou funkci. Pročistí to...
Ono ani ta ŠP není uplěn nezdravá. Dyt do těla dostáváme nadbytečnou sůl a tělo jí chce dostat co nejrychleji ven. Tak proto pak vyhodí celý obsah střev. A díky osmoze pak tělo vyhodí i ty stěny střev, když voda jde opačným směrem, tedy do střev...
Já ted po tom půstu úpřesolil brutálně jedno jídlo a snědl ho. No měl sem takovou sračku v noci, a smrdělo to jak nakládané věci v soli, prostě ta stolice smrděla solí.
Prostě tělo se zbavuje toho špatného, neprospěšného. A tou je i ta sůl. Neříkám, že to ubližuje tělu, jen říkám, že je to stejný princip, jako jakákoliv jiná sračka, jakkoliv vyvolaná.
Podle mě nejlepší variantou je běžná voda. Prostě pít a pít, a tělo to vyhodí. A co nejméně jíst u toho. Já během půstu vypil půl litra (velký hrnek) vody a prostě to projelo a okamžitě vyteklo "zadem", protože to střeva nepojmula. A bez soli, bez čehokoliv. Ta sůl to jen urychlí, že tělo ctí přebytečný materiál v těle, který rozhodně nechce. A je jedno jestli ej to sůl, nebo MMS, nebo chilli papričky se zmrzlinou.
) Tot můj názor.