NOWOCAYN_2 píše:
Miram, choď s tou "teóriou" niekde...... JE TO MÝTUS, ktorému si uverila. Mám energiu pekne rozloženú do celého dňa, zabezpečujú mi to moje 2 jedlá denne. NIKDY nie som "hyperaktívny", a rovnako nie som "uťahaný", a ak, tak na konci dňa, v noci, a aj to len zriedka. Ale už sa nemienim naťahovať, existujú milióny teórii, kde jedna popiera tú druhú. Ja viem aká strava vytvára najzdravších ľudí (najplodnejší, najzdravšie zuby, kosti, najdlhší vek), je to strava ŽIVOĆÍŠNA, a je to predovšetkým mäso, krv (ku ktorej prístup nemám), mliečne výrobky (najlepšie fermentované, alebo kozie), živočíšne tuky (hlavne maslo, sadlo), vajíčka... Ale už ma to nebaví o tom vkuse písať, maj sa...
Uchadza ti jedno, ze si tu len vdaka rastilnnej strave a obilovinam. Vidno, ze si este nezil v hladomore.
Maso je luxus, a vycerpava tuto planetu. V ziadnom pripade by sa civilizacia nikdy nevyvinula na tebou uvedenej strave. Vzdy by tu boli len male kmene, v podstate indiani. Proste masakrovali by jeden druheho, nikdy by nebolo take obdobie kludu ako teraz, ze si mozes studovat a tak.
To, co sa stalo, bolo to, ze ti, co zacali jest prevazne rastlinnu stravu (pestovanie obilovin), sa proste namnozili, ich zivot sa stal stabilnym, a tak to viedlo k rozvoju remesla, studia, technologii, a tie kmene, stravujuce sa ako ty, proste vytlacili. A teraz, ked sa tu namnozilo 7 miliard ludi, len vdaka skromnej strave ich predkov, by mali prejst na konzumaciu masa, ktore niekolkonasobne viac vycerpava podu? Kym tu stale v niektorych oblastiach zuria hladomory. Podla mna, paleo je totalne sebecke stravovanie, bezohladne k planete. Cesta je jednoznacne vegetarianska rastlinna strava, spojena s postami, teda bez obzerstva. To je cesta poznania. Na mase sa nikdy nevyvinie nic dobre, len barbarstvo. Sebectvo. Bezohladnost. Rastlinna strava a vegetarianstvo, to je cesta pre civilizaciu a duchovno. Ti, co navadzaju ludi na zivocisnu stravu, hoci to robia v dobrom umysle, si neuvedomuju, ze to nieje cesta pre tuto planetu. Prave naopak, treba viest ludi k zdravemu veganstvu. To je cesta pre buducnost tejto planety. Paleo, to je navrat do praveku... zivocisna sila, silne tela, ale krvilacne, sebecke, bezohladne srdcia.
Paleo a zivocisna strava, to je typicka ukazka sebectva. JA SOM, JA CHCEM byt zdravy a silny po fyzickej stranke, a to ostatne ma nazaujima. Nezaujima ma ani krutosti, ktore je treba, aby som sa ja najedol. Ani to, ze tymto stravovanim ju nezmiernujem, ale naopak, stupnujem. Hlavne, ze JA som zdravy a v pohode. Nezaujima ma ani to, ze su tu hladomori na druhej strane sveta, a ze z tej ornej pody, co ide na krmenie dobytka, by sa dali aj 10x nakrmit. Nezaujima ma, ze na tejto planete sme vsetci na jednej lodi, a ze ked sa neupusti od intenzivneho jedenia zivocisnej stravy, buducnost planety pri tolkych ludoch je horsia, ze moji potomkovia nebudu mat co jest. Hlavne, ze JA mam teraz co jest.
Clovek dostal lasku, nema pravo ublizovat inym, vratane zvierat. A prasa nieje menej, nez macka, alebo pes.
https://www.youtube.com/watch?v=3uR8R8Mu70Qhttps://www.youtube.com/watch?v=rHNomtLAbKU